Audi va retrage modelul Q2
14.02.2022
        
Distribuie acest articol!   

Se încheie epoca modelelor Audi de dimensiuni mici! După ce a anunțat deja sfârșitul lui A1, constructorul german confirmă că nici actuala generație a SUV-ului Q2 nu va mai fi înlocuită.

Astfel, Audi va părăsi segmentele entry-level. Anunțul a fost făcut chiar de către șeful mărcii, Markus Duesmann, în presa germană.

Duesmann a explicat decizia prin faptul că Audi se va repoziționa pe piață, concentrându-se mai mult pe modelele mai mari, care generează marje de profit mai consistente.

În acest timp, constructorul german pregătește o nouă familie de modele electrice de lux,  inspirate de conceptele Skysphere și Grandsphere. De asemenea, Audi se pregătește să lanseze un nou SUV de dimensiuni mari, care să concureze BMW X7 și Mercedes GLS.

Cu siguranță, contextul actual, cu deficitul de semiconductori, a cântărit și el în luarea deciziei. Sunt semnale că această criză va continua și în 2022, iar termenul pentru revenirea la normal nu este cunoscut cu precizie.

În această situație este de înțeles dorința celor de la Audi de a favoriza asamblarea modelelor mari, cu componentele electronice avute la dispoziție.

Q2, cel mai mic SUV din gama Audi, are deja șase ani. Durata medie de viață a unui vehicul este de șapte ani, așa că este de așteptat ca acest SUV să dispară din ofertă în cursul anului 2023.

Prin dispariția modelelor A1 și Q2, compacta A3 va redeveni modelul entry-level de la Audi.

Distribuie acest articol!