La revedere, Dacia Lodgy!
16.02.2022
        
Distribuie acest articol!   

Lodgy, monovolumul compact cu 7 locuri este modelul Dacia cu cel mai puțin succes la public, din ”era Renault”. Lansat în 2012, modelul a avut o carieră neconvingătoare, iar acum iese din producție.

Dispariția Daciei Lodgy nu este tocmai o surpriză, având în vedere că monovolumele sunt departe de perioada lor de glorie. În ultimii ani, această categorie a pierdut teren în mod constant, mai ales în fața SUV-urilor.

Locul lăsat liber de Lodgy va fi ocupat de un nou model. Jogger este tot o familială cu șapte locuri, însă cu o arhitectură ceva mai clasică, de break cu capabilități off-road. Acesta înlocuiește atât monovolumul Lodgy, cât și versiunea break a lui Logan, binecunoscutul MCV.

Noul model a fost prezentat în premieră mondială în septembrie 2021, la Salonul de la München. Întruchipează foarte bine filozofia Dacia, fiind un automobil familial versatil și foarte spațios, oferit la un preț imbatabil.

Revenind la Lodgy, modelul s-a produs în circa 193.000 de exemplare, iar cele mai bune rezultate la vânzări le-a înregistrat în perioada de început, în principal datorită prețului fără concurență.

Lodgy s-a lansat după Duster, care i-a fost – culmea ironiei! – cel mai redutabil concurent. În fața aspectului mai convingător al SUV-ului, monovolumul a avut ca principal contraargument cel de-al treilea rând de scaune. Insuficient, însă…

Sunt șanse mari ca Jogger să reușească mai mult, mizând pe aceleași argumente – spațiul din belșug și prețul competitiv, cărora li se va alătura, de data aceasta, un look ceva mai atractiv.

Distribuie acest articol!