Skoda pregătește trei noi modele electrice
22.02.2022
        
Distribuie acest articol!   

De curând s-a lansat oficial Enyaq Coupe iV, al doilea model 100% electric din gama Skoda, bazat pe platforma MEB a grupului Volkswagen. Oferta cehilor în privința modelelor cu zero emisii locale nu se va opri aici, dă asigurări Thomas Schäfer, CEO Skoda.

De curând, peședintele Skoda a confirmat adăugarea a încă trei modele electrice în gama producătorului ceh, în viitorul pe termen mediu. Toate se vor poziționa sub Enyaq iV.

Potrivit lui Schäfer „familia Enyaq iV este doar începutul campaniei noastre de mobilitate electrică. Mai avem încă trei modele electrice pe drum, pe care le vom prezenta în următorii ani”.

Schäfer nu exclude extinderea gamei cu modele mai mari. În acest sens este luat în calcule un SUV 100% electric cu șapte locuri.

„Niciodată să nu spui niciodată. Un pas vine după altul, dar iubim Enyaq și acesta este prioritatea noastră acum”, spune Thomas Schäfer.

Producătorul ceh dorește ca majoritatea vânzărilor sale (până la 70%) în Europa, până în 2030, să fie constituită din modelele pur electrice, fără a fi anunțat un termen limită pentru abandonarea propulsiei termice.

Skoda pregătește trecerea la mobilitatea electrică inclusiv prin înregistrarea mai multor nume de modele care încep cu litera E, o regulă ce pare că va defini modelele 100% electrice din gamă. Astfel, de pildă, Elroq ar trebui să fie o versiunea 100% electrică a SUV-ului compact Karoq.

Distribuie acest articol!