Volkswagen Golf și-a păstrat și în 2021 statutul de cel mai vândut automobil din Europa
07.02.2022
        
Distribuie acest articol!   

La capătul unui an extrem de dificil pentru industria auto, Volkswagen Golf a reușit, într-un final, să se impună. Grație unui ”sprint” realizat pe final de an, compacta germană a reușit să-și apere statutul de cea mai bine vândută mașină din Europa.

Chiar dacă pe parcursul anului trecut se părea că va pierde poziția de lider de piață, emblematicul model de la Wolfsburg a reușit să recâștige un mic avans, la sfârșitul anului trecut.

Constructorul german declară că Golf 8 și-a păstrat astfel poziția de lider în topul european întocmit în funcție de volumele realizate anual. „Golf a devenit numărul unu în 2021, nu numai în Germania, ci și în Europa. Și asta, în ciuda blocajelor cunoscute în furnizarea semiconductorilor”, a declarat presei germane un purtător de cuvânt al grupului.

Potrivit Volkswagen, puțin peste 205.000 de unități Golf au fost înmatriculate anul trecut, în Europa. Vânzările au scăzut dramatic – cu o treime mai puțin față de 2020, când 312.000 de exemplare Golf au fost livrate în toată Europa.

Motivul principal al scăderii l-a constituit penuria de semiconductori. La Wolfsburg, de exemplu, liniile de asamblare au fost oprite în mod regulat, iar fabrica a funcționat la mai puțin de jumătate din capacitate.

Poziția de lider a fost disputată tot anul. În ianuarie, Toyota Yaris era în frunte. În aprilie a venit rândul lui Peugeot 208, în iulie Dacia Sandero, în noiembrie Renault Clio și în septembrie chiar și Tesla Model 3! Volkswagen Golf, modelul cea mai vândut din Europa, coborâse la un moment dat până pe locul al patrulea! S-a ”salvat” însă datorită cifrelor excelente înregistrate pe sfârșit de an.

Purtătorul de cuvânt al constructorului declară că interesul pentru acest model nu a scăzut. „Cererea pentru Golf este încă mare, după cum arată registrul de comenzi, de aproximativ 130.000 de exemplare”.

Însă termenele de livrare continuă să fie foarte mari, din cauza blocajelor în producție. Anumite configurații sunt disponibile pe termen scurt, dar pentru variante de top, precum GTE, GTI sau Golf R,  timpul de așteptare este între șase și opt luni.

Termenele de livrare sunt chiar mai mari la noile modele electrice ale mărcii: în jur de nouă luni pentru ID.4 și chiar puțin mai mult pentru ID.3.

Distribuie acest articol!