Care sunt riscurile cumpărării unei mașini online
06.03.2022
        
Distribuie acest articol!   

Internetul s-a instalat irevocabil în viața noastră de zi cu zi. În prezent este deja firesc să cumperi totul online. Inclusiv un automobil nou! Dar este oare lipsită de riscuri o astfel de achiziție?

Într-adevăr, nevoile și obiceiurile consumatorilor se schimbă permanent, însă această dinamică a pieței nu este lipsită de riscuri. În cele ce urmează trecem în revistă câteva dintre riscurile la care ar fi bine să fiți atent, atunci când alegeți varianta comodă, de a cumpăra mașina direct de pe canapea.

În primul rând, este de preferat să cumpărați de la dealerii autorizați ai producătorilor, de pe platforme specializate ale acestora sau de la companii specializate în comerțul cu automobile.

Aceștia oferă și serviciile care acoperă formalitățile de înmatriculare. O soluție care are avantajul unei importante economii de timp pentru client, care astfel nu va mai avea de făcut decât deplasările strict necesare.

Așadar, dacă apelați la un website al unui dealer recunoscut în domeniul vânzărilor auto  online sau direct la pagina web a unei mărci auto, riscul de a fi victima unei escrocherii este aproape zero.

Trebuie să vă informați în primul rând despre seriozitatea vânzătorului, înainte de a începe orice proces de cumpărare online. De asemenea, trebuie să știți că beneficiați de protecția legii, cu tot ceea ce presupune aceasta, în cazul unei achiziții online.

Pe de altă parte, e bine să știți că nu ar trebui să ignorați principalul dezavantaj al unei achiziții online, anume că nu veți putea să testați automobilul înainte de a lua decizia achiziției. Experiența dinamică, interacțiunea cu automobilul, calitatea materialelor, confortul la bord și multe alte astfel de aspecte practice nu le puteți avea decât în cadrul unui test drive!

Distribuie acest articol!