Grupul Stellantis raportează rezultate excepționale, după primul său exercițiu financiar
10.03.2022
        
Distribuie acest articol!   

Născut în urma fuziunii dintre PSA și FCA, Grupul Stellantis a generat un profit record, de peste 13 miliarde de euro, în primul său an de activitate. Pentru această performanță, angajații francezi vor fi recompensați cu un bonus de cel puțin 4.000 de euro.

Este un succes incredibil pentru gigantul condus de Carlos Tavares, la capătul primului său exercițiu financiar. Stellantis a înregistrat o cifră de afaceri de 152 de miliarde de euro în 2021, în creștere cu 14% față de rezultatele celor două foste entități care l-au format, cu un an mai devreme.

Noul grup a înregistrat un profit din exploatare aproape dublu, de 18 miliarde de euro. Marja este și ea enormă, de 11,8%, demnă de un brand premium! Doar că aici este vorba de un portofoliul de 14 branduri care acoperă toate segmentele, de la cele mai populare până la cele mai luxoase.

Profitul net este de 13,4 miliarde de euro, aproape triplat! Pentru comparație, Grupul Renault, aflat în plin proces de redresare, a anunțat un profit de un miliard de euro pentru 2021, cu o marjă operațională de 3,2%.

Prin urmare, Stellantis nu a fost afectat de creșterea costului materiilor prime sau de deficitul de semiconductori, care a afectat activitatea productivă. Grupul beneficiază de sinergii care au reprezentat 3,2 miliarde de euro cash net.

„Rezultatele record demonstrează că Stellantis este bine poziționat pentru a oferi performanțe puternice chiar și în condițiile de piață cele mai incerte”.

Carols Tavares

Aceste rezultate sunt o veste bună pentru angajați. Tavares a anunțat că suma de 1,9 miliarde de euro va fi redistribuită angajaților. În Franța, salariații care câștigă până la de 2,5 ori salariul minim, vor avea un bonus din profit de cel puțin 4.000 de euro.

Distribuie acest articol!