Jeep prezintă primul său SUV 100% electric
04.03.2022
        
Distribuie acest articol!   

Primul model 100% electric de la Jeep va fi un SUV urban. Deși se va lansa pe piață abia în 2023, constructorul a prezentat deja primele imagini oficiale ale acestuia.

Președintele Stellantis, Carlos Tavares, a fost cel care a dezvăluit cele două imagini oficiale, zilele trecute, în cadrul prezentării planului strategic ”Dare Forward 2030”.

Din păcate, deocamdata este vorba de imagini și atât. Nu se cunoaște nici măcat numele noului model. În schimb, este foarte probabilă poziționarea acestuia în gamă sub Renegade, care în prezent este cel mai mic SUV din gama Jeep.

Totuși rămâne greu de apreciat gabaritul unui automobil, doar din câteva imagini de prezentare, ce adesea se dovedesc destul de înșelătoare.

Va folosi aceeași platformă tehnică e-CMP a grupului, care se regăsește deja pe modelele electrice de la PSA, precum Opel Mokka-e sau DS3 Crossback E-Tense. Din punct de vedere tehnic, viitorul Jeep electric va fi foarte apropiat de acestea.

Designul va fi unul tipic Jeep, apartenența sa la familia de modele a constructorului american fiind evidentă. Lina generală afișează un compromis inspirat între robustețea tradițională Jeep și agilitatea specifică unui crossover urban.

De remarcat look-ul frontal oarecum inedit, cu farurile parțial camuflate în masca neagră din prelungirea grilei. Fantele verticale, emblematice la Jeep, au fost păstrate, însă doar la nivel vizual, pentru că, în realitate, la fel ca la toate modelele electrice, respectivele prize de aer au devenit inutile.

Acesta nu este singurul model electric aflat în pregătire la Jeep. Al doilea va apărea în 2024, va fi mai aproape de stilul off-road cu care ne-a obișnuit constructorul american și se va adresa cu precădere celor cu un stil de viață activ.

Distribuie acest articol!