2024 va fi anul relansării pentru Lancia
26.04.2022
        
Distribuie acest articol!   

Acum parte a Grupului Stellantis, Lancia este pe cale să își recapete gloria de odinioară. Marca italiană speră într-o întoarcere în prim-planul segmentului premium european, cu ajutorul unui calendar destul de dens în ceea ce privește noutățile pe termen mediu.

Marile surprize, trei modele noi, sunt programate începând 2024. Ambiția constructorului pe termen lung este de a avea o gamă 100% electrică, începând din 2028.

Cu o tradiție de peste un secol (a fost fondată în 1906), Lancia încearcă această revenire pe piața auto europeană profitând de avantajele integrării în Grupul Stellantis.

Primul dintre cele trei modele planificate pentru următorii ani este noul Ypsilon. Acest supermini, ajuns la cea de-a treia generație, este practic modelul care a asigurat supraviețuirea mărcii, fiind singurul care se mai produce la momentul actual, iar vânzarea se realizează acum doar pe piața italiană.

Cu o nouă dinamică, Lancia mizează apoi pe lansarea unui alt model nou, în 2026: un crossover denumit Lancia Aurelia. Apoi va urma, în 2028, reactivarea celebrului model Lancia Delta. Toate aceste modele vor beneficia de transversalitatea dintre diferitele mărci ale Grupului Stellantis, cu scopul de a-și extinde gama cu costuri cât mai mici.

Noul Ypsilon ar trebui să beneficieze de motoarele termice disponibile în cadrul grupului, urmând să aibă și o versiune 100% electrică. Oferta electrică va trebui consolidată în anii următori, întrucât va deveni singura opțiune de motorizare pentru viitoarele modele Aurelia și Delta.

Distribuie acest articol!