Ioniq 6 va fi următoarea noutate electrică majoră de la Hyundai
16.04.2022
        
Distribuie acest articol!   

Hyundai, unul dintre cei mai importanți actori de pe piața auto mondială, își extinde constant oferta electrică. Planurile prevăd ca până în 2025 gama să totalizeze 44 de modele electrificate, cu o investiție de aproximativ 50 de miliarde de euro în cercetare și dezvoltarea viitoarelor tehnologii.

Printre noutățile așteptate în viitorul apropiat se numără și un spectaculos sedan electric. Va fi versiunea de producție a conceptului Prophecy, prezentat în primăvara anului 2020.

Cu designul atemporal al unei limizine clasice, Prophecy este inspirat de filosofia de design a companiei, „Sensuous Sportiness”. Acesta întruchipează conceptul „Sensuous Sportiness”, cu scopul de a conferi valoare emoțională experienței de condus, realizând un echilibru între natură și tehnologie, emoție și caracterul practic.

Versiunea de serie se va numi Ioniq 6 și va înlocui vechiul model electric Hyundai Ioniq. Alături de Ioniq 5, va fi un model de referință în oferta electrică a coreenilor.

Din ce am putut vedea la conceptul Prophecy, va fi un model cu profil de sedan coupe cu linii fluide și o aerodinamică excepțională. Responsabilul cu partea de design de la Hyundai, SangYup Lee, a dat asigurări, într-un interviu acordat publicației Autocar, că acest design va fi păstrat la versiunea de producție.

Așadar, prezentarea noului Ioniq 6 este iminentă. Cu siguranță, acesta va utiliza platforma tehnică e-GMP și ar trebui să beneficieze de o baterie cu o capacitate de 77,4 kWh, suficientă pentru a asigura o autonomie de până la 550 km.

Distribuie acest articol!