Modelele electrice au dominat ediția 2022 a premiilor Mașina Anului în Lume (WCOTY)
14.04.2022
        
Distribuie acest articol!   

Trendul electrificării punctează din ce în ce mai bine și în concursurile de tipul ”mașina anului”. După ce, anul trecut, Volkswagen ID.4 a câștigat acest trofeu, acum a fost rândul coreenilor de la Hyundai să câștige titlul Mașina Anului în Lume (World Car of the Year), cu noul Ioniq 5.

Succesul vine la scurt timp după ce versiunea de la Kia a acestui model, EV6, a câștigat ediția din acest an a trofeului european Mașina Anului.

Acordate pe baza voturilor unui juriu internațional format din jurnaliști auto, premiile World Car of the Year au fost dominate anul acesta de automobilele electrice. Dintre acestea, Hyundai Ioniq 5 este marele câștigător, cu nu mai puțin de trei trofee – la secțiunea electricelor, pentru design și, bineînțeles, marele premiu World Car of the Year.

Este remarcabilă performanța obținută de automobilele electrice per ansamblu, care au dominat palmaresul ediției 2022 a World Car Awards. Cu o singură excepție, toate trofeele au fost adjudecate de modelele 100% electrice!

Ioniq 5, primul model de la Hyundai realizat pe o platformă dedicată propulsiei electrice, s-a impus în fața celorlalte modele finaliste, și ele electrice, Ford Mustang Mach-E și Kia EV6.

În paralel, constructorii germani continuă să domine segmentele superioare, însă tot cu modele electrice. Astfel, în categoria sportivelor anul acesta strălucește Audi e-tron GT, în timp ce Mercedes s-a impus acolo unde excelelază mereu, la categoria de lux, cu EQS, versiunea electrică a navei sale amiral. În fine, micuța Toyota Yaris Cross și-a adjudecat categoria citadinelor.

Palmares World Car Awards 2022
WORLD CAR OF THE YEAR: Hyundai Ioniq 5
WORLD ELECTRIC VEHICLE OF THE YEAR: Hyundai Ioniq 5
WORLD LUXURY CAR: Mercedes-Benz EQS
WORLD PERFORMANCE CAR: Audi e-tron GT
WORLD URBAN CAR: Toyota Yaris Cross
WORLD CAR DESIGN OF THE YEAR: Hyundai Ioniq 5

Distribuie acest articol!