Peugeot este marca auto preferată a francezilor
23.04.2022
        
Distribuie acest articol!   

Potrivit unui studiu realizat de YouGov, o companie specializată în sondaje care determină popularitatea unor branduri, Peugeot s-a clasat în topul preferințelor, pe piața franceză. Este pentru al doilea an consecutiv când producătorul francez reușește această performanță.

Chiar dacă este vorba de un clasament realizat pe baza unor criterii subiective, sondajul YouGov oferă indicii relevante vizavi de modul în care sunt percepute anumite branduri și care sunt constructorii favoriți ai francezilor.

Sondajul a fost realizat pe parcursul unui an întreg, de la 1 februarie 2021 până la 31 ianuarie 2022. Nu mai puțin de 700.000 de persoane au fost intervievate. Rezultatele sunt importante prin prisma dimensiunii pe care piața franceză o are, la nivel european.

Un sondaj amplu, așadar, care a plasat Peugeot, dar și celelalte mărci franceze, pe primele poziții în topul popularității auto din Hexagon.

În cadrul sondajului, participanții au fost chestionați în legătură cu mai multe aspecte. Astfel, ei au trebuit să aleagă producătorul cu cea mai bună imagine în ceea ce privește raportul preț-calitate, satisfacția  sau calitatea în general.

Prin urmare, Peugeot este cel care a câștigat cele mai multe voturi, pentru al doilea an consecutiv. Un succes major pentru brandul francez, parte din grupul Stellantis. În același timp și ceilalți constructori francezi s-au clasat pe locuri destul de bune.

Eternii rivali germani se mențin, la rândul lor, în frunte. Pe poziția a doua găsim Mercedes, urmat de Audi, BMW si Volkswagen. Citroen se află pe locul 5, chiar înaintea Toyota, Renault, Ferrari și Ford.

Un clasament eterogen, așadar, și nu neapărat foarte obiectiv, având în vedere că se bazează exclusiv pe sentimentele respondenților.

Distribuie acest articol!