Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta a II-a, celebrat de McLaren cu o ediție specială Artura
26.05.2022
        
Distribuie acest articol!   

Pe 2 iunie, Marea Britanie va sărbători Jubileul de Platină al Reginei, marcând cei 70 de ani de domnie a Elisabetei a II-a. Un eveniment care va fi marcat cum se cuvine chiar și de către producătorul britanic de automobile sportive McLaren, prin lansarea unei ediții speciale.

Se va numi (cum altfel?!) Platinum Jubilee, fiind derivată din modelul hibrid Artura.

Aflată în fruntea monarhiei britanice timp de 70 de ani, regina Elisabeta a II-a este primul monarh britanic care sărbătorește un Jubileu de Platină. Evenimentul va fi marcat de numeroase festivități, al căror punct culminant este programat de joi, 2 până duminică, 5 iunie.

În așteptarea evenimentelor ce vor avea loc cu mare pompă, McLaren a anticipat festivitățile, aducând în felul său un omagiu Majestății Sale.

Ediția specială a hibridului Artura, supercarul de 680 CP, este un exemplar unic, cu o culoare specială, numită Platinum Jubilee, un gri argintiu apropiat de nuanța platinei.

Mașina a fost prezentată într-o imagine oficială, imortalizată lângă sediul McLaren din Woking, situat în Surrey, sud-vestul Londrei. Este locația care a fost inaugurată pe 12 mai 2004, de Elisabeta a II-a și soțul ei, Prințul Philip.

Pe lângă culoarea unică, McLaren Artura Platinum Jubilee va avea aplicată și o plachetă specială, cu numele reginei. Aceasta va înlocui tradiționalul logo, pe capota din față.

Deși va fi un exemplar unic, McLaren a anunțat, totuși, că noua culoare Platinum Jubilee va fi disponibilă pe modelele Mclaren, în viitorul apropiat.

Artura este primul model McLaren care beneficiază de platforma McLaren Carbon Lightweight Architecture (MCLA), proiectată, dezvoltată și fabricată la McLaren Composites Technology Center, din regiunea Sheffield.

La producerea acestui model, McLaren Automotive colaborează cu nume de prim rand din domeniul hi-tech, precum AkzoNobel, Ashurst, Bowers & Wilkins, Dell Technologies, Gulf, InfiniteWorld, Pirelli, Richard Mille, Plan International și Tumi.

Distribuie acest articol!