Tesla raportează performanțe spectaculoase, după primul trimestru din 2022
04.05.2022
        
Distribuie acest articol!   

Prin prisma rezultatelor anunțate de Tesla, pentru primul trimestru din 2022, nu s-ar spune că situația din industria auto este dificilă! Și asta pentru că cifrele publicate de constructorul american sunt de-a dreptul uluitoare!

În ciuda problemelor din lațurile de aprovizionare și a contextului legat de criza sanitară, cifra de afaceri s-a apropiat de 18,8 miliarde de dolari, în creștere cu 81% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Cât despre profitul net, acesta se ridică la 3,3 miliarde de dolari, o valoare de șapte ori față de primul trimestru din 2021. Din această sumă, 679 de milioane rezultă din vânzarea „creditelor de CO2” pe care le primește datorită poziționării sale 100% electrice și apoi le valorifică prin vânzarea către alți producători.

Marja operațională a diviziei de automobile depășește astfel 32%, o valoare de două ori mai mare decât cea înregistrată de Porsche, un producător considerat profitabil, pentru anul financiar 2021.

Producătorul american a livrat 310.048 de automobile între ianuarie și martie 2022, cu 68% mai mult decât cu un an în urmă. Rezultatele sunt cu mult peste așteptări, chiar și în comparație cu creșterea din 2021, an în care Tesla a livrat aproape un milion de unități.

Performanța este cu atât mai remarcabilă cu cât producția funcționează sub capacitate, de câteva trimestre. Lucrurile ar trebui să se îmbunătățească anul acesta, datorită demarării producției la fabricile din Berlin, în martie, și Austin (Texas), în aprilie.

În aceste condiții, Tesla ar putea să livreze peste 1,4 milioane de automobile în 2022. În paralel își va crește prețurile și va reduce lista de echipamente oferite clienților, precum încărcătorul de perete.

Iar în ritmul în care merg lucrurile, binecunoscuta întrebare referitoare la capitalizarea bursieră a producătorului, de peste 1.000 de miliarde de dolari, nu va mai fi dacă aceasta nu este cumva supraevaluată, ci mai degrabă dacă nu devine mai mică decât ar trebui!

Distribuie acest articol!