De ce Regina Angliei nu are permis de conducere
08.06.2022
        
Distribuie acest articol!   

Dacă tot s-a vorbit mult în ultima vreme despre Regina Angliei, în contextul Jubileului de Platină, nu putem rata ocazia de a aborda acest subiect. Nu ne vom referi însă la cei 70 de ani de domnie, ci vom detalia un subiect din perspectivă automobilistică, bineînțeles.

În vârstă de 96 de ani, Elisabeta a II-a este o mare pasionată de automobile. Însă… nu are permis de conducere. După cum vom vedea, acest detaliu este absolut normal.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Regina a activat ca mecanic auto. Apoi a continuat să conducă frecvent Range Rover-ului său, ceea ce reprezintă o adevărată ispravă, având în vedere vârsta înaintată!

Suverana nu are însă permis de conducere. Poate părea surprinzător pentru unii, dar nici măcar nu a susținut examenul pentru obținerea permisului.

De altfel, Regina Angliei nu are nici pașaport. Un detaliu care nu a împiedicat-o să călătorească, așa cum o demonstrează numeroasele vizite oficiale pe care le-a efectuat peste tot în lume, de-a lungul domniei.

Și totuși, cum este posibil? Explicația este simplă: toate documentele oficiale, precum permisul de conducere sau pașaportul, sunt emise în numele Majestății Sale. Este un argument suficient pentru a face imposibilă emiterea unui document în nume propriu, pentru propria utilizare!

Așa se face că Regina Angliei are automat drept de conducere, fără să fi fost nevoită să susțină examenul. De altfel această logică se aplică și înmatriculărilor, ceea ce explică de ce automobilele reginei nu au numere de înmatriculare.

Distribuie acest articol!