Ford Otosan a preluat oficial fabrica de la Craiova
05.07.2022
        
Distribuie acest articol!   

Organizat astăzi, evenimentul oficial de preluare a proprietății fabricii Ford de la Craiova de către Ford Otosan s-a bucurat de prezența Prim-ministrului României, Nicolae-Ionel Ciucă, precum și a reprezentanților ambasadelor Statelor Unite ale Americii și ale Republicii turce, a autorităților locale și bineînțeles a angajaților Ford Otosan Craiova.

Ford Craiova a devenit oficial Ford Otosan Craiova, transferul de proprietate fiind finalizat. Ford Otosan anunță o investiție de 490 de milioane de euro la fabrica de la Craiova, pentru a sprijini creșterea viitoare a producției.

Ford susține că fabrica de la Craiova continuă să joace un rol cheie în contextul planurilor de electrificare ale constructorului american în Europa. În paralel, Ford înființează o nouă companie în România, denumită Ford România Services SRL, care va continua activitățile comerciale ale companiei pe plan local.

Ford Romania Services SRL va fi condus de Roxana Capătă, iar Ford Business Solutions Center (FBS) va fi condus de Dieter Rogmann. De asemenea, unele funcțiuni europene suplimentare, precum Serviciile de Cumpărări și Contabilitate, care operează din Craiova, își vor desfășura activitatea în cadrul companiei Ford România Services.

Ford Otosan va continua să producă la Craiova cel mai bine vândut vehicul de pasageri Ford din Europa, modelul Puma, care din 2024 va dispune de o versiune complet electrică.

„Planul ambițios de investiții al companiei Ford răspunde unor obiective importante de dezvoltare economică, valorifică oportunitățile, potențialul uman și deschide perspective noi, adaptate la cerințele viitorului. Crizele actuale au arătat că este nevoie să producem mai mult în România și să reintegrăm industrii. Faptul că vom produce în țară automobile electrice îi va încuraja pe români să renunțe treptat la vechile mașini poluante, iar acest lucru nu poate decât să ne ajute în atingerea obiectivelor de mediu ale României aliniate la politicile europene în domeniu”.

Nicolae-Ionel Ciucă, Prim-ministrul României

Viitoarele generații Transit Courier și Tourneo Courier, respectiv versiunea de transport marfă și cea de transport pasageri, proiectate și dezvoltate de Ford Otosan, vor fi produse la Craiova și vor fi lansate în 2023, cu versiuni electrice ale căror producție va începe în 2024.

Sursa: comunicat de presă Ford

Distribuie acest articol!