Alfa Romeo va prezenta o nouă sportivă de excepție
26.08.2022
        
Distribuie acest articol!   

Într-un interviu publicat zilele acestea, Jean-Philippe Imparato, cel care ocupă în prezent poziția de CEO la Alfa Romeo, a confirmat că marca italiană va prezenta în curând un nou model sportiv de excepție.

Alfa Romeo mizează în prezent pe Tonale, un SUV compact lansat recent, cu care speră să recupereze o parte din întârzierea față de concurenții direcți de pe piața europeană, în principal tripleta premium germană formată din Audi, BMW și Mercedes. Înnoirea gamei va continua cu un crossover compact, programat în 2024, urmat de reînnoirea mai vechilor modele Giulia și Stelvio.

Însă, potrivit noului director executiv, care a fost numit în aceasta funcție la începutul anului trecut, venind de la Peugeot, constructorul din Torino are în planuri și lansarea unui model sport.

Într-un interviu acordat publicației Autocar, Imparato vorbește despre lansarea unei sportive de excepție, în spiritul tradiției pe care o are, de altfel, Alfa Romeo pe acest segment. Noutatea ar urma să fie prezentată oficial până la sfârșitul anului viitor.

Nu este vorba de un automobil foarte ieftin, ca de pildă o versiune 4C accesibilă. Dimpotrivă, ideea va fi mai degrabă de a lansa un model elitist, produs în serie mică.

S-ar putea să vedem o interpretare modernă a legendarului 33 Stradale, prin intermediul căreia să fie adus un omagiu modelului istoric din 1967.

Noutatea va fi prezentată mai întâi sub forma unui concept, iar versiunea de producție ar urma să apară câțiva ani mai târziu, undeva până în 2025. Și conform celor declarate de Jean-Philippe Imparato, va fi „fie 100% electric, fie 100% termic”.

Rămâne de văzut dacă va încorpora elemente tehnice de la alte marci, așa cum s-a întâmplat în 2007, când frumoasa Alfa Romeo 8C a primit întreaga platformă mecanică de la Maserati Gran Turismo.

Acum Alfa Romeo este parte din Stellantis, așa că potențialul tehnologic este suficient de mare. Spre încântarea fanilor Alfa Romeo, care își vor vedea astfel brandul de suflet relansat…

Distribuie acest articol!