Ford anunță concedieri masive la nivel mondial
27.08.2022
        
Distribuie acest articol!   

Lansat în tranziția spre mobilitatea electrică, Ford se vede obligat să investească masiv în noua tehnologie. Această schimbare de strategie implică sacrificarea în parte a producției de modele cu propulsie termică.

Pentru a sprijini investițiile substanțiale făcute în electromobilitate, producătorul american a anunțat zilele trecute un nou val de concedieri la nivel mondial.

Printre măsurile de genul închiderii anumitor fabrici, trecerii la electrificare sau curățeniei în gama de modele, Ford se vede nevoit să opereze și reduceri de locuri de muncă. Potrivit unui purtător de cuvânt, de data aceasta sunt afectați aproximativ 2.000 de salariați, precum și 1.000 de oameni angajați prin agențiile de ocupare a forței de muncă.

Electrificarea gamei se va face conform unui plan de amploare, care prevede investiții de peste 50 de miliarde de dolari până în 2026. Ford trebuie să realizeze acum economii în producția de vehicule termice.

Potrivit conducerii companiei, aceste economii ar trebui să ajungă la 3 miliarde de dolari pe an. Prin urmare, reducerea locurilor de muncă este o consecință firească, ce ar trebui să continue în lunile următoare.

Așadar, noul val de concedieri nu este tocmai o surpriză, ci mai degrabă o confirmare. De data aceasta, cei care își vor pierde locurile de muncă sunt din Statele Unite, Canada și India. Deja puternic afectată de disponibilizările companiei, forța de producție din Europa pare a fi cruțată de această dată.

„Cu siguranță avem prea mulți oameni în anumite locuri, nu există nicio îndoială. Avem competențe care nu mai funcționează și avem locuri de muncă care trebuie schimbate.”

Jim Farley, CEO Ford

Distribuie acest articol!