În curând, în Germania va fi interzis fumatul în mașină
02.08.2022
        
Distribuie acest articol!   

Automobiliștilor germani le va fi interzis în curând fumatul în propria mașină. Iar amenzile vor fi considerabile: până la la 3.000 de euro, dacă șoferul sau pasagerii vor fi prinși în flagrant!

Proiectul de lege pentru interzicerea fumatului în automobile are mari șanse să fie aprobat, pentru a proteja minorii și femeile însărcinate față de fumatul pasiv, care este dăunător sănătății.

Autoritățile mai multor landuri din Germania și-au propus să pună capăt fumatului pasiv la bordul automobilelor. Printre acestea, Renania de Nord – Westfalia, Hamburg, Saxonia Inferioară și Schleswig – Holstein. Fumatul în mașină ar urma să fie interzis atunci când la bord sunt prezenți minori sau femei însărcinate.

În favoarea acestei inițiative legislative sunt și datele colectate de Centrul German de Cercetare a Cancerului, conform cărora concentrația de substanțe nocive din interiorul unui automobil în care se fumează este de cinci ori mai mare decât într-un bar cu fum moderat.

Proiectul de lege a fost transmis la 11 martie 2022 Bundestagului, prin intermediul guvernului federal. Cu toate acestea, data aplicării legii nu este încă cunoscută.

Landurile au și avizul medicilor germani pentru aplicarea acestui plan de a interzice fumatul în automobile. Argumentele medicilor arată că fumatul pasiv este foarte dăunător sănătății, în special pentru sugari, copii și adolescenți.

„Ar trebui să fie de la sine înțeles să nu se fumeze în prezența lor. Acolo unde această conștientizare lipsește, statul trebuie să intervină.”

Klaus Reinhardt, președintele Camerei Federale a Medicilor

Criticii cred că principala problemă o constituie implementarea și controlul aplicării acestei legi. Marea Britanie, Italia, Grecia și Franța au introdus deja interzicerea fumatului în automobile, în prezența minorilor.

Distribuie acest articol!