Principalele noutăți așteptate la Salonul Auto de la Paris, ediția 2022
25.08.2022
        
Distribuie acest articol!   

După ce ediția 2020 a fost anulată din cauza pandemiei, Salonul Auto de la Paris revine anul acesta, cu speranțe mari. Ediția 2022 va avea loc în perioada 17-23 octombrie, ca de obicei, la centrul expozițional de la Porte de Versailles.

Această a 121-a ediție promite să fie bogată în noutăți, chiar dacă destule nume importante nu vor fi prezente la eveniment. Este vorba în primul rând de câtțiva constructori de primă mărime, precum BMW, Citroën, Hyundai, Kia și Volkswagen.

În schimb, este de așteptat ca producătorii din Hexagon să facă o adevărată demonstrație de forță, fiind vorba de principalul eveniment al industriei auto găzduit de Franța. De altfel, acesta este singurul salon auto major găzduit de Europa, anul acesta!

Iată, pe scurt, principalele noutăți anunțate pentru „Mondial de l’Automobile”, ediția 2022.

Renumita marcă sportivă Alpine, parte din Grupul Renault, dar care acum are statut de brand de sine stătător, va veni cu noul prototip Alpine A110 E-ternité. Acesta va fi expus alături de noua gamă A110.

Citroën nu va fi la acest salon, în schimb își va trimite brandul premium DS. Aici atracțiile standului vor fi noul DS 7, precum și DS 3 Crossback.

La Peugeot, principala noutate va fi, desigur, noul crossover 408. Primul SUV-coupe din istoria Peugeot este singura noutate majoră a leului francez pentru anul în curs.

La Renault, în schimb, noutățile sunt mai multe. Vizitatorii vor găsi aici conceptul Scenic Vision, noul Austral, Megane E-Tech, precum și un concept care marchează a 50-a aniversare a legendarului Renault 5, care în curând se va întoarce în versiune modernă, 100% electric!

Un nume mai puțin cunoscut este Hopium, un constructorul francez specializat în vehicule pe hidrogen care va prezenta un nou model, Hopium Machina Vision, o berlină sport echipată cu un motor de 500 CP.

Tot la capitolul hidrogen trebuie consemnat și un nou brand francez: NamX. Va expune un SUV denumit HUV, care funcționează pe baza unor cartușe de hidrogen detașabile. Versiunea de serie ar urma să fie lansată în 2025.

La Dacia, noutatea va fi… pe grila frontală. Noua identitate a mărcii, inclusiv noul logo, se vor regăsi pe toate modelele din gamă – Spring, Sandero, Logan, Jogger și Duster.

Dintre expozanții din afara Franței rețin atenția în primul rând cei din China, în frunte cu BYD și modelele sale pur electrice: Dolphin, Seal, Yuan, Yuan Plus, Song Plus și Tang. Un alt constructor chinez, Great Wall Motor, își va prezenta compacta electrică Ora Cat.

Constructorii americani vor fi reprezentați în primul rând de Fisker și Jeep. Primul va veni cu marele său SUV electric Ocean, care ar trebui lansat în Europa până la sfârșitul anului. La Jeep, marea noutate va fi noul SUV electric de dimensiuni mici dezvoltat pe platforma Peugeot e-2008.

Distribuie acest articol!