Poliția Rutieră va fi dotată cu 600 de automobile BMW Seria 3
22.09.2022
        
Distribuie acest articol!   

Sindicatul Europol informează că Poliţia Română va schimba în curând unele dintre vechile Loganuri cu autospeciale BMW Seria 3 de generație nouă. Primul contract subsecvent cu Automobile Bavaria a fost semnat pe 12 septembrie 2022, la mai puțin de o lună după semnarea acordului-cadru.

Licitația organizată la nivelul IGPR a vizat dotarea Poliției Rutiere cu un număr de maximum 600 de autospeciale pentru Serviciile Rutiere din cadrul inspectoratelor din întreaga ţară.

Automobilele BMW 320ix care vor înlocui vechile autospeciale Dacia Logan sunt capabile să accelereze de la 0 la 100 km/h în mai puțin de opt secunde. Prețul contractat pe o autospecială este de circa 33.200 de euro.

Într-o postare pe internet, Sindicatul Europol lasă să se înțeleagă că licitația a fost una ”cu dedicație”, având în vedere că printre specificațiile tehnice impuse în caietul de sarcini s-a regăsit transmisia cu minim 8+1 trepte. Singurul model care a corespuns acestei cerințe este BMW 320ix.

Primul lot de 100 de unități este așteptat să intre în dotarea Poliției Române cel târziu în iunie 2023.

Noile BMW 320ix ale Poliției Române, în 10 detalii esențiale*
● Motor cu minim 4 cilindri, 1.900 cmc, 130 kW, 290 Nm;
● Transmisie 4×4 permanentă, cutie automată minim 8+1 trepte;
● Volan reglabil pe două direcții cu comenzi montate pe el incluse;
● ABS, ESP, ASR;
● Minim 4 airbag-uri;
● Viteză maximă peste 210 km/h;
● Accelerație 0-100 km/h în maxim 8 secunde;
● 5 locuri;
● Culoare alb + inscripționare specifică;
● Rampă optico-acustică.
* cerințele impuse prin caietul de sarcini

Contractul mai prevede că în situația în care autospecialele suferă defecțiuni ce necesită transportul la o unitate service, în perioada de garanție, furnizorul este obligat să asigure asistența tehnică 24/7, excepție făcând situațiile accidentelor rutiere.

Sursa: Sindicatul Europol

Distribuie acest articol!