Tesla este pe punctul de a depăși un milion de automobile livrate anual
13.10.2022
        
Distribuie acest articol!   

Tesla este sub presiunea șefului său pentru a lansa un vehicul 100% autonom înainte de finalul anului 2022. Însă până atunci, grație hiturilor sale Model 3 și Model Y, constructorul american este la un pas de a doborî un nou record, în lunile care au mai rămas din acest an: peste un milion de automobile livrate.

Totul pare să meargă din ce în ce mai bine pentru marca californiană, care acum își are sediul în Austin, Texas. Problemele din momentul lansării Model 3 și situațiile în care compania a fost în pragul falimentului sunt acum de domeniul trecutului.

În ultima vreme, marca americană și-a înmulțit succesele. Acestea se datorează în principal sedanului Model 3, dar și SUV-ului Model Y, a cărui producție și comercializare a început recent și în Europa.

Pe plan global, Tesla a livrat 343.830 de vehicule electrice în trimestrul trei din 2022, un record, chiar dacă cifra este ușor sub aşteptările analiştilor.

În schimb Tesla a încheiat primele trei trimestre ale anului 2022 cu nu mai puțin de 929.910 de automobile vândute. Rezultatele sunt aproape la fel de bune ca cele de pe întreg anul trecut, când au fost vândute 936.172 de unități.

Un adevărat salt înainte pentru Tesla, care ar putea să își doboare recordul anual și să ajungă la un milion de mașini vândute până la sfârșitul anului. Bineînțeles, imprevizibilul nu trebuie exclus, însă  previziunile pentru ultimul trimestru al anului 2022 sunt foarte bune și se mizează pe cifre comparabile cu cele înregistrate în Q3.

Deloc surprinzător, Tesla datorează acest succes în special celor două ”vedete”, Model 3 și Model Y, care sunt și cele mai abordabile ca preț, comparativ cu Model S și Model X. În plus, Tesla are de-acum un argument major în rețeaua Supercharger, care totalizează 10.000 de puncte de reâncărcare în Europa.

Pe de altă parte, ​Tesla Motors este încă departe de capacitatea maximă de producție la noua sa uzină de lângă Berlin, unde obiectivul actual este creșterea accelerată a producției, astfel încât cadența săptămânală la începutul anului 2023 să fie de cinci ori mai mare decât cea din lunile de vară de anul acesta.

Distribuie acest articol!