Mate Rimac a confirmat: Bugatti nu va lansa niciun model electric mai devreme de 2030!
12.11.2022
        
Distribuie acest articol!   

În vară, când Bugatti și-a prezentat cea mai nouă creație, liderii mărcii au oferit câteva informații despre planurile de viitor. Evident, electrificarea a fost printre subiectele cele mai dezbătute.

Sunt multe semne de întrebare în ceea ce privește viitorul mărcii Bugatti. Producătorul alsacian a prezentat recent Mistral, ultimul model dotat cu celebrul motor termic W16 și conceput să ruleze exclusiv pe circuit.

O prezentare care a readus în discuție viitorul prestigioasei mărci, mai ales că Bugatti a inițiat recent un parteneriat cu Rimac, un producător croat de hipercar-uri electrice.

Mate Rimac, directorul noului joint-venture Bugatti Rimac, a fost cel care a oferit o serie de informații despre viitorul mărcii.  Iar cea mai importantă declarație a sunat așa: „O versiune pur electrică nu este prevăzută în planul nostru pe zece ani pentru Bugatti”.

Prin urmare, va trebui să așteptăm cel puțin până în 2030 pentru a vedea lansarea unui hypercar complet electric! Mate Rimac a mai confirmat că Bugatti nu va prezenta niciun SUV în următorii ani.

Așadar, producătorul francez, care face parte din Grupul Volkswagen, preferă să își păstreze ADN-ul neatins și să producă exclusiv automobile ultra-sportive.

Brandul din Molsheim pare să fie atras de ideea unui model electrificat. Lansarea unei sportive cu propulsor hibrid este, așadar, foarte probabilă. Rămâne de văzut ce, cum și mai ales când, având în vedere că, după prezentarea lui Mistral, în august, Bugatti a precizat că următorul său model este programat pentru 2026-2027.

Bugatti ar putea dezvolta o versiune hibrid a lui Chiron, model care s-a vândut deosebit de bine și continuă să atragă clienți. Nu este exclusă nici ipoteza unui model complet nou! În mod cert, legendarul W16 nu va mai fi disponibil!

Distribuie acest articol!