Cele mai importante noutăți BMW așteptate în 2023
03.11.2022
        
Distribuie acest articol!   

BMW pregătește mai multe modele noi pentru anul viitor, în special din categoria celor electrificate. Trecem în revistă aici cele mai importante noutăți bavareze din 2023!

Constructorul își continuă ofensiva în privința modelelor electrificate, iar gama va evolua în general fără mari șocuri pe parcursul anului viitor, cele mai importante noutăți fiind versiunile facelift pentru Seria 1, X5 și X6.

Însă de departe cea mai importantă noutate din 2023 pentru marca din München va fi lansarea unei noi generații BMW Seria 5.

Tot anul viitor, a treia generație BMW Seria 1 (F40) va fi reînnoită odată cu apariția versiunii facelift de la mijlocul carierei, care marchează cei patru ani scurși deja de la lansare. Cu această ocazie, SUV-ul compact va evolua ușor din punct de vedere stilistic, cu partea frontală reproiectată, ce ar trebui să primească noi grupuri optice, o nouă semnătură luminoasă și o grilă revizuită.

Ca la fiecare facelift, oferta Seria 1 va fi îmbogățită cu noi culori pentru caroserii, precum și cu noi jante din aliaj. La interior, Seria 1 ar trebui să acorde un loc important tehnologiei, cu un nou display și cea mai recentă versiune a sistemului de infotainment. Potrivit ultimelor zvonuri, ar trebui să apară și o nouă motorizare hibrid.

În vara lui 2023 ar trebui să fie dezvăluit noul BMW Seria 5, o generație complet nouă, care va fi comercializată inițial în  varianta sedan, iar versiunea Touring (break) va fi lansată în 2024. Va adopta un nou limbaj stilistic, iar apropo de design, întrebarea pe care și-o pun mulți este legată de cât de mult va mai crește în dimensiuni celebrul calandru…

Interiorul va pune în evidență tehnologia de ultimă oră, cu un imens panoul de bord format din două ecrane și cea mai recentă versiune a sistemului iDrive.

Este de așteptat să împrumute câteva elemente de interior de la noul SUV BMW iX. Sub capotă ar trebui să regăsim propulsii termice, hibride, dar și 100% electrice, cu un nou BMW i5.

În 2023, SUV-ul BMW X5 și varianta sa coupé X6 vor primi, de asemenea, obișnuitul facelift de la mijlocul carierei. Retușurile vor viza partea frontală și spatele, cu parașocuri revizuite, grilă iluminată și grupuri optice cu design rafinat.

Gama de culori exterioare și oferta de jante din aliaj vor fi și ele actualizate, împreună cu nenumăratele posibilități de personalizare pentru interior. Nu vor lipsi cea mai nouă generație a sistemului de infotainment iDrive și motorizările electrificate actualizate.

Distribuie acest articol!