Kia triumfă la premiile „Golden Steering Wheel”
10.11.2022
        
Distribuie acest articol!   

Noul Kia Niro EV a triumfat la prestigioasele premii „Golden Steering Wheel” (Volanul de Aur) din Germania, o competiție considerată pe scară largă drept cea care acordă cele mai importante premii auto din Germania. Crossover-ul 100% electric, lansat la începutul acestui an, a fost premiat cu „Volanul de aur 2022” în categoria „Compact SUV”. SUV-ul Kia Sportage Plug-in Hybrid a ocupat locul doi; dubla victorie evidențiind prezența puternică a mărcii Kia într-unul dintre cele mai populare segmente de automobile din Europa. Locul trei i-a revenit modelului Volkswagen Taigo.

Juriul competiției „Golden Steering Wheel” a apreciat și modelul recent lansat Kia EV6 GT, acordând locul 2 în categoria „Mid-size and Luxury” versiunii de înaltă performanță a crossoverului 100% electric, aceasta situându-se în spatele modelului Nio ET7 și înaintea modelului Mercedes-Benz. EQE.

Niro EV, Sportage Plug-in Hybrid și EV6 GT s-au numărat printre cele 47 de automobile noi dintr-un total de șapte categorii, care au fost nominalizate de echipele editoriale ale publicațiilor germane „AUTO BILD” și „BILD am SONNTAG”.

Ulterior, cititorii lor au selectat trei finaliști din fiecare categorie auto, înainte ca un juriu format din 21 de experți să testeze pe larg fiecare automobil în runda finală a competiției de pe circuitul DEKRA Lausitzring din Germania, înainte de a selecta câștigătorii.

„Kia continuă să-și extindă gama de modele electrificate cu automobile care combină stilul, eficiența și o autonomie impresionantă. Mărimea gamei noastre electrificate este evidențiată în premiile „Golden Steering Wheel” din acest an, care consolidează poziția mărcii de lider în electrificare. Suntem foarte mândri că juriul a selectat trei dintre cele mai recente modele Kia ca finaliste în competiția din acest an, demonstrând angajamentul nostru fără compromisuri față de mobilitatea sustenabilă.”

Jason Jeong, președintele Kia Europe

Premiul „Golden Steering Wheel” pentru Niro EV este câștigat a treia oară în ultimii ani în care marca Kia a fost onorată cu premiile germane. Kia Sorento a primit cea mai mare distincție în 2020 când a câștigat categoria „Large SUV”, în timp ce Kia XCeed a câștigat în 2019 pentru „Cea mai bună mașină sub 35.000 de euro” („Best car under 35,000 euros”)

În martie, modelul Kia EV6 a obținut victoria generală la prestigioasele premii „Red Dot Design 2022”, primind distincția „Red Dot: Best of the Best” pentru designul său inovator și avangardist. De asemenea, crossover-ul 100% electric a fost desemnat câștigător al categoriei Red Dot: „Innovative Products”. În plus, EV6 a câștigat premiile „Mașina anului 2022 în Europa”, „Mașina anului 2022 în Germania” în categoria Premium, „Mașina anului 2022 în Irlanda”, „What Car? Car of the Year 2022” din Marea Britanie „Mașina anului 2022” și „Crossover-ul Anului” la premiile TopGear.com 2021.

Kia va continua să-și dezvolte gama de modele electrificate pentru a include 14 automobile electrice (BEV) până în 2027, inclusiv o nouă gamă de modele electrice mici și mijlocii începând cu 2025. Compania intenționează să vândă 4 milioane de automobile pe an până în 2030, dintre care 1,2 milioane vor fi 100% electrice.

Rezultatele recente ale vânzărilor anunțate de Asociația Constructorilor Europeni de Automobile subliniază cererea în creștere pentru gama de automobile Kia. Cota de piață Kia în Europa a înregistrat o creștere semnificativă la 5.1% în primele nouă luni ale anului 2022, față de cota de piață de 4.2% înregistrată în aceeași perioadă a anului trecut. Înmatriculările Kia pe piețele UE, EFTA și Marea Britanie au ajuns la 425.882 unități din ianuarie până la sfârșitul lunii septembrie, o creștere cu 9,8% față de aceeași perioadă a anului trecut. Acest lucru a survenit pe fondul contractării piaței auto generale din UE cu 9,9%.

Sursa: comunicat de presă Kia Romauto / Silver Motors

Distribuie acest articol!