Un SUV electric, printre noutățile programate de Renault pentru 2023
14.11.2022
        
Distribuie acest articol!   

Renault, unul dintre cei mai importanți producători francezi de automobile, își continuă transformarea și, în același timp, accelerează ritmul în cursa pentru electrificare. Astfel, nu mai puțin de o duzină de modele noi sunt așteptate în gamă, până în 2025.

Oferta Renault se va îmbogăți începând din 2023, odată cu apariția de noi modele. Trecem în revistă aici principalele noutăți Renault preconizate pentru anul viitor.

La Renault, anul 2022 ar trebui să fie marcat de sosirea versiunilor facelift ale compactelor Clio și Captur, dar și a unui nou SUV 100% electric.

Lansată în 2019, a cincea generație Renault Clio ajunge în al patrulea an de producție. Cu această ocazie este așteptat obișnuitul facelift de la jumătatea carierei, cu un design ușor reîmprospătat.

La interior, schimbările vor fi minore, dar versiunea revizuită ar trebui să-și actualizeze tehnologia. Cele mai așteptate noutăți vizează sistemul de infotainment, compatibil 5G.

Lansată în 2019, și a doua generație Renault Captur se pregătește de facelift. Pentru a rămâne competitiv în duelul cu principalul concurent de acasă, Peugeot 2008, Captur ar trebui să beneficieze de un facelift cu modificări estetice mai ales la exterior.

Versiunea facelift a lui Captur II ar putea prelua stilul noului Renault Austral și să ofere noi motorizări electrificate. La interior ar trebui să întâlnim o nouă versiune a sistemului de infotainment Renault, bazat pe platforma Android, existent pe noul Mégane E-Tech.

În paralel, Renault își continuă dezvoltarea gamei de modele electrice. După noul Mégane E-Tech, în 2023 ar trebui să asistăm la lansarea unui nou model 100% electric. De data aceasta ar trebui să fie un SUV de mari dimensiuni, inspirat de conceptul Morphoz, prezentat în 2020.

În practică, din punct de vedere tehnic ar trebui să vedem un model înrudit cu Nissan Ariya, un crossover-coupe 100% electric. Versiunea Renault ar trebui să ofere autonomii de peste 500 km, pentru a concura cu modele similare din segment, precum Ford Mustang Mach-E sau Tesla Model Y.

Distribuie acest articol!