Consumer Reports 2022: Toyota, invincibilă! Mercedes, Tesla și Volkswagen, la coada clasamentului!
28.12.2022
        
Distribuie acest articol!   

În fiecare an, organizația americană Consumer Reports întocmește un top al automobilelor, în funcție de evaluările proprietarilor lor. Criteriile gravitează în jurul calității percepute, dar și al fiabilității generale.

Clasamentul din 2022 a fost stabilit pe baza rezultatelor înregistrate după 17 criterii de fiabilitate. Printre acestea regăsim, de exemplu, motorul, transmisia sau tehnologia de bord. Și pentru că majoritatea modelelor în cauză sunt comercializate și în Europa, este foarte interesant de descifrat această statistică.

Dintre toate categoriile de vehicule, automobilele cu propulsie hibridă și sedanurile s-au dovedit a fi cele mai fiabile. Și, la fel ca în 2021, producătorii asiatici sunt cei care câștigă teren și urcă în clasament. Astfel, șapte dintre cele mai de încredere zece mărci auto sunt japoneze sau coreene!

Toyota este producătorul care ocupă primul loc în acest top. Un singur model, Tundra (un pick-up de dimensiuni mari, care nu este comercializat în Europa), a obținut un scor sub medie, din cauza scurgerilor, a caroseriei, a vopselei și a problemelor de tapițerie. Într-un mod oarecum similar, RAV4 în versiune PHEV (hibrid plug-in) a primit ”doar” o evaluare medie.

Pe de altă parte, toate celelalte modele Toyota strălucesc, cu ratinguri peste medie. Corolla Hybrid ocupă primul loc și a fost votat cel mai fiabil model pentru anul acesta. Lexus ocupă locul doi în clasamentul pe mărci și nu mai surprinde pe nimeni faptul că brandul premium de la Toyota a urcat până aici în topul Consumer Reports 2022.

În schimb, clasarea BMW pe locul al treilea este destul de surprinzătorare, având în vedere că anul trecut această marcă nu s-a aflat nici măcar în top 10. Saltul se datorează modelelor X3, X5, X7 și Seria 5, care au obținut in corpore aprecieri peste medie la capitolul fiabilitate.

Mazda este pe locul patru, urmată de Honda. Urmează o altă marcă germană, Audi, care se află pe locul șase grație ratingului bun obținut în special cu A5. Urmează în clasament altre trei mărci asiatice, Subaru, Acura și Kia, în timp ce Lincoln este singura prezență americană în acest foarte onorant Top 10.

Consumer Reports 2022 are, de asemenea, și un top al producătorilor cu cele mai proaste evaluări ale proprietarilor. Printre codași regăsim Tesla, care totuși a câștigat patru locuri față de anul trecut și a ajuns pe locul 19. Mai dezastruos, Volkswagen este aproape de coada clasamentului, pe locul 22. Are parte, totuși, de o mică consolare, din moment ce nu mai e pe ultimul loc, ca în 2021!

Cel mai prost rezultat l-a înregistrat anul acesta Mercedes, care a doborât un nou record negativ, prin ocuparea în premieră a ultimului loc (poziția 24). Cele mai multe probleme raportate de respondenți au fost defecțiunile electronice.

Top 10 automobile fiabile (conform proprietarilor):
 1. Toyota
 2. Lexus
 3. BMW
 4. Mazda
 5. Honda
 6. Audi
 7. Subaru
 8. Acura
 9. Kia
10. Lincoln

Sursa: Consumer Reports

Distribuie acest articol!