Un Lamborghini de poliție, la viteză maximă pentru a salva vieți
26.12.2022
        
Distribuie acest articol!   

Zilele trecute, unul dintre cele două exempalre Lamborghini Huracan aflate în dotarea poliției italiene a îndeplinit o nouă misiune specială. A fost o cursă contracronometru, între Padova și Roma, pentru salvarea a două vieți.

Reamintim, este vorba de un un automobil special, donat de constructorul italian, o tradiție începută cu Gallardo.

Poliția italiană are la dispoziție câteva automobile supersportive, cu care poate îndeplini o varietate de misiuni speciale, de la interceptări de mare viteză până la transportul rapid de organe, pentru transplanturi.

O astfel de misiune specială a fost și cea la care ne referim aici, când unul din cele două exemplare Huracan a avut în compartimentul special din portbagaj o cutie frigorifică în care se aflau doi rinichi pentru transplanturi.

Misiunea specială a presupus, practic, traversarea Italiei cu viteza maximă posibilă. Mașina cu prețioasa încărcătură a plecat de la un spital din Padova, în nord-estul țării. Prima destinație a fost Modena, la 170 de kilometri, unde trebuia să ajungă unul din rinichii donați, pentru ca mai apoi să ajungă la Roma, la 400 de kilometri distanță, unde a livrat al doilea rinichi.

Lamborghini-urile Huracan folosite de poliția italiană sunt LP610-4, modelul lansat în 2014 și înlocuit în 2019 de versiunea Evo, ”împinsă” la 640 CP. Reamintim, Huracan va rămâne în oferta Lamborghini doar până la sfârșitul anului viitor. Va fi înlocuit cu un model nou care, din păcate, nu va mai avea sub capotă fabulosul V10 al mărcii italiene.

Cât despre misiunea Poliţiei Naţionale, care astfel a salvat două vieți, pe contul de Facebook au fost postate câteva imagini, dintre care le-am preluat și noi pe cele care însoțesc acest articol.

Foto: Facebook.com/PoliziadiStato

Distribuie acest articol!