Volkswagen promite să îmbunătățească interfața digitală a modelelor sale
02.12.2022
        
Distribuie acest articol!   

Unul dintre marile neajunsuri ale modelelor Volkswagen, în prezent, îl constituie interfața digitală. Aceasta are mari probleme, încă de la lansarea pe modelele din întregul grup. Însă cei de la cârma constructorului german dau asigurări că situația se va îmbunătăți în curând.

În urmă cu mai puțin de un deceniu, modelele Grupului Volkswagen erau printre cele mai apreciate, în ceea ce privește calitatea sistemelor de infotainment. Apoi, situația s-a schimbat dramatic pentru gigantul german.

Odată cu sosirea modelelor compacte de nouă generație, din 2019 (Volkswagen Golf 8, Skoda Octavia 4, Seat Leon 4, Volkswagen ID.3, Cupra Born), lucrurile au devenit ceva mai dificile. Noua interfață a venit cu multe bug-uri și diverse probleme, care au cauzat inclusiv întârzierea lansărilor pentru anumite modele.

Chiar și acum, la trei ani de la lansare, utilizarea acestei interfețe este deseori dificilă, iar utilizatorii se plâng de experiențele deloc plăcute la care sunt supuși.

Însă, potrivit președintelui Volkswagen, intervievat recent de jurnaliştii englezi de la Car Magazine, grupul german va aduce îmbunătățiri împortante la acest nivel. Schimbările ar trebui să fie vizibile chiar de la sfârșitul anului 2022.

Pentru început, Volkswagen va implementa o actualizare 3.0 a software-ului său. Apoi va veni rândul hardware-ului să fie corectat.

Astfel, mult criticatele butoane tactile de pe volan vor dispărea începând de anul viitor. Apoi este programată sosirea noilor componente electronice pentru interfața digitală în 2024.

În ultimii ani, mulți producători de automobile au reușit să dezvolte excelente sisteme de infotainment. Prin urmare, Grupul Volkswagen este acum în plină cursă de recuperare, pentru a reveni acolo undei îi este locul, după un nedorit episod pe care ar vrea să-l dea uitării cât mai rapid cu putință.

Distribuie acest articol!