Încă două modele noi Dacia, pe lângă Bigster, până la finele lui 2025
21.01.2023
        
Distribuie acest articol!   

În următorii ani, la Dacia vor veni câteva noutăți interesante. Producătorul român și-a prezentat recent calendarul lansărilor de modele, până în 2025.

După Bigster, nou SUV cu 7 locuri, gama ar urma să fie împrospătată cu alte două modele noi.

Anul 2022 a fost marcat de schimbarea identității vizuale a mărcii, în special prin adoptarea noii grile care include un nou logo și este deja disponibilă la întreaga gamă. Anul 2023 va inaugura motorizarea hibrid, prin Jogger, cel mai ieftin model familial de pe piață, care beneficiază de propulsia 1.6 E-Tech de 140 CP.

Pentru 2024, Dacia a pregătit două noutăți. Cea mai importantă va fi a treia generație a emblematicului SUV Duster, lansat în 2010 și vândut deja în peste două milioane de unități. În premieră, Duster 3 va fi disponibil și cu motorizare full hybrid.

Tot în 2024, Dacia Spring, cel mai ieftin model electric de pe piață, va beneficia de o revizuire. Cu această ocazie va primi și un nou motor entry-level ceva mai puternic, abandonând actualul propulsor de 33 kW (45 CP).

Apoi, în 2025, sosirea lui Bigster va fi marea noutate de la Dacia. SUV-ul familial va veni cu un design mai elaborat, ceea ce va contribui la remodelarea identității de brand. Dacia ia în considerare și o repoziționare cu ajutorul lui Bigster, care să îi permită o ușoară creștere și în privința prețurilor.

Tot pentru anul 2025, în paralel cu Bigster, Renault a anunțat sosirea a încă două modele Dacia complet noi. Unul dintre ele este deocamdată un secret bine păzit, singurele informații, la nivel de speculații, vorbesc despre o posibilă alternativă electrică bazată pe Sandero.

Cel de-al doilea ar fi un SUV din segmentul B, concurent direct pentru modele precum Toyota Yaris Cross sau Renault Captur E-Tech. Se zvonește că ar putea fi succesorul lui Logan, într-o versiune înălțată, poziționat între Sandero Stepway și Duster.

Distribuie acest articol!