Ce va aduce nou a doua generație Škoda Kodiaq
12.02.2023
        
Distribuie acest articol!   

Škoda pregătește de lansare a doua generație a primului său SUV, Kodiaq. Noul model ar urma să ajungă pe piață în cursul anului 2024.

Lansat în 2016, cel mai mare SUV din gama Škoda are nevoie de o împrospătare. Următoarea generație ar trebui să vină cu un look schimbat și cu versiuni hibrid plug-in.

Numele Kodiaq va fi păstrat, semn că primul SUV din istoria Škoda și cel mai mare din gamă se bucură de succes. Împărțind platforma și motoarele cu modelele echivalente de la Volkswagen, gama de SUV-uri a fost completată în 2017 cu Karoq, apoi cu Kamiq, în 2019.

În 2021, Kodiaq a beneficiat de un facelift minimalist, în special la partea frontală. Cu această ocazie au fost introduse proiectoarele Matrix LED. Versiunea RS a primit un nou motor pe benzină, de 2,0 litri, în locul celui diesel disponibil până atunci.

Kodiaq își va continua drumul, iar întrebarea care se pune acum este referitoare la ce ne putem aștepta de la cea de-a doua generație. În august anul trecut, Škoda a prezentat conceptul Vision 7S și a inaugurat noile coduri stilistice, care se vor regăsi pe viitoarele modele ale mărcii.

Cu o alură mai atletică și mai îndrăzneață, Vision 7S prefigurează un SUV familial de mari dimensiuni, care va fi 100% electric. Prin urmare, nu va înlocui Kodiaq, ambele continuând să coexiste pe viitor, în gama Škoda.

Kodiaq va prelua mai multe elemente de design de la 7S, începând cu silueta pătrățoasă și expresivă. La fel, va avea aceeași semnătură luminoasă cu care marca cehă vrea să fie identificată. La bord vom vedea un amplu proces de digitalizare, iar în privința capacității de transport, va exista și o variantă cu șapte locuri.

Cele mai așteptate schimbări sunt cele la nivel tehnic. A doua generație Kodiaq va fi electrificată, ceea ce nu s-a întâmplat cu actualul model, care, spre deosebire de vărul său Tiguan, era disponibil doar cu motor termic.

Este prevăzută adoptarea noii platforme MQB Evo2 (existentă deja la Octavia), ceea ce ar putea include versiuni PHEV și ar inaugura motorul 1.5 TSi Evo2 pe Kodiaq.

Prezentarea oficială este programată până la sfârșitul anului acesta, iar comercializarea ar trebui să demareze în prima jumătate a anului 2024.

Distribuie acest articol!