Controversată, dar tot mai mare! Grila frontală BMW va continua să crească
11.02.2023
        
Distribuie acest articol!   

Grila frontală este unul dintre cele mai importante elemente de identitate vizuală pentru mărcile de automobile. Prin urmare, interesul constructorilor pentru acest detaliu este enorm.

În timp ce unii încearcă să rafineze designul calandrului, pentru a-l face cât mai plăcut vederii, BMW a optat în ultimii ani pentru un aspect proeminet și din ce în ce mai masiv.

În social media circulă tot felul de glume pe seama ”caloriferului” BMW, ironii pe care, din păcate, BMW aproape că le transpune în realitate.

BMW a fost o marcă sinonimă cu linii clare și proporții frumoase, cu modele sportive și rafinate, orientate spre confort și viteză. Toate purtau cu mândrie grila dublă, un semn distinctiv al constructorului bavarez, încă din anii 1930.

Preocuparea designerilor de la BMW de a rafina grila frontală s-a materializat în ultima vreme prin creșterea dimensiunilor acesteia. Așa se face că ocupă acum tot mai mult spațiu și, în locul unei integrări armonioase și elegante, are o alură grosieră și arogantă.

BMW a întors spatele fineței și eleganței, iar lucrurile par că nu se vor opri aici. Recent, în presa auto internațională au apărut câteva schițe cu designul unui patent depus de producător, pentru viitoarea grilă. Aceasta va continua să ocupe partea frontală aproape în întregime, însă va avea un stil mai angular, comparativ cel actual.

Proiectoarele vor fi mai mici, în timp ce grila va crește în dimensiuni și va coborî foarte mult. Nu se știe deocamdată când și la ce modele vom vedea această nouă grilă.

Noul limbaj stilistic șochează puriștii, dar pare să funcționeze în cazul clienților, iar acest detaliu este, în cele din urmă, cel mai important. Dacă ne uităm pe cifrele de vânzări, constatăm că BMW este lider al segmentului premium la nivel mondial, pentru al doilea an la rând!

Nu știm dacă performanțele de la vânzări se datorează noului calandru, în schimb știm că acesta va integra, în viitor, noi funcții. La modelele electrice, el va fi iluminat în diferite configurații și va fi amplasat în spatele unui ecran de protecție, pentru a limita riscul de deteriorare în cazul unor mici șocuri.

Cât despre tehnologia încorporată, cel mai probabil aceasta va fi inspirată de partea frontală a conceptului i Vision Dee, prezentat de BMW recent, la CES Las Vegas 2023.

Distribuie acest articol!