Șoferii preferă automobilele vopsite în nuanțe neutre și se feresc de culorile calde, originale
05.02.2023
        
Distribuie acest articol!   

Peste tot în lume, automobiliștii dau dovadă de reținere când vine vorba despre culoarea propriului automobil. În general, tonurile mai calde și nuanțele originale sunt evitate.

La nivel european, situația nu este cu mult diferită, și în 2022 culoarea preferată a șoferilor fiind cea gri.

Dacă dețineți un automobil vopsit într-o culoare ieșită din comun, cu siguranță vă numărați printre excepțiile de la regulă! Este suficient să aruncăm o privire în jur, pe străzi, pentru a vedea că marea majoritate a automobilelor aflate în circulație sunt gri, albe sau negre.

Iar studiul anual al companiei americane Axalta, un mare producător de vopsea auto, ne confirmă ceea ce observăm în jurul nostru. Ca și în 2021, clienții rămân prudenți în privința culorilor și se concentrează pe aceleași nuanțe care se dovedesc foarte versatile.

Pe majoritatea piețelor majore din lume, automobiliștii preferă albul. Vorbim în principal de America de Nord, America de Sud, Africa, Asia, Japonia, China, Coreea de Sud și India.

Europa este totuși o excepție, dar să nu vă imaginați că șoferii de pe Bătrânul Continent sunt niște rebeli fără limite! Culoarea lor preferată este gri – pentru 27% dintre mașinile vopsite de Axalta.

Negrul este pe locul al doilea în Europa (22%), urmat de alb (21%). De remarcat, totuși, prezența albastrului (11%) pe poziția a patra, înaintea argintiului (9%) și roșului (5%).

La nivel mondial, albul este așadar cea mai populară culoare. Reprezintă opțiunea a 34% dintre proprietarii automobilelor vopsite de Axalta, înaintea negrului (21%) și griului (19%).

Acesta este motivul pentru care dealerii auto sunt foarte timizi în privința expunerii mașinilor vopsite în culori mai calde, de teamă să nu le afecteze atractivitatea și valoarea de revânzare.

Oricum, se pare că trebuie să fii un curajos care dă dovadă de multă originalitate, pentru a opta pentru alte nuanțe la vopseaua unui automobil. Potrivit datelor Axalta, griul, albul și negrul acoperă 70% din piața europeană. Această pondere crește chiar la 74% la nivel mondial!

Sursa: Axalta

Distribuie acest articol!