Porsche pregătește un nou SUV electric, de trei ori mai scump decât Cayenne
22.02.2023
        
Distribuie acest articol!   

La fel ca mulți alți constructori, în câțiva ani Porsche va trece la producția de modele 100% electrice. Pe lângă Taycan, între 2024 și 2025, gama constructorului german se va extinde cu versiunea 100% electrică de la Macan, în timp ce următoarea generație a modelelor Boxster și Cayman va fi și ea electrică.

Calendarul noutăților Porsche nu se va opri însă la atât, ci va aduce și câteva premiere spectaculoase.

Potrivit jurnaliștilor de la Autocar, în 2027 Porsche ar urma să prezinte „cel mai mare model” din istoria sa. Acesta ar trebui să fie un SUV capabil să concureze cu modele similare de la Bentley și Rolls-Royce.

Va fi unul dintre cele mai mari modele Porsche din istorie, cu o lungime de peste cinci metri și o arhitectură de 920 de volți.

Prețul va fi corelat cu ambițiile sale. Iar primele zvonuri anunță un preț de trei ori mai mare decât cel al unui Cayenne din prezent, adică în jur de 300.000 de euro.

Viitorul SUV a intrat în faza de dezvoltare sub numele de cod „K1”, din 2020. Ar trebui să se bazeze pe platforma PPE (proiectată în comun de Audi și Porsche), care va găzdui sisteme de propulsie de generație nouă.

Potrivit Autocar, ar putea primi o arhitectură de 920 de volți, cu timpi record de încărcare și o baterie de peste 100 kWh. Jurnaliștii britanici mai susțin că autonomia ar putea fi în jur de 700 km.

Interiorul noului SUV electric ar putea fi cu trei rânduri de scaune și va beneficia de direcție și pe roțile din spate, pentru a facilita mișcarea în spații limitate și pentru a îmbunătăți manevrabilitatea în general.

Distribuie acest articol!