Mai rar așa un accident: o statuie de trei milioane de euro, distrusă de un Rolls-Royce
24.04.2023
        
Distribuie acest articol!   

Un superb Rolls-Royce decapotabil și-a încheiat brusc deplasarea prin Palm Beach, printr-o căzătură de la o înălțime de peste un metru. Pagubele au fost, din păcate, foarte mari.

Prejudiciul incredibil a fost provocat de o femeie de 66 de ani, care conducea un Rolls-Royce Dawn. Ea a declarat că nu își amintește nimic din ce s-a întâmplat în orele care au precedat accidentul.

Situația pare ridicolă, însă mașina pur și simplu a străbătut grădina unei proprietăți de lux din Palm Beach. În timpul acestui bizar periplu, limuzina a lovit o statuie evaluată la câteva milioane de euro.

Potrivit The Palm Beach Post, accidentul a avut loc pe data de 31 martie 2023, în jurul orei 18,00. Rolls-Royce-ul a traversat aleea unei proprietăți de lux, a lovit o bordură și a traversat o peluză, după care a lovit statuia. Mașina și-a continuat drumul și a traversat ceea ce pare a fi un gard din beton. Apoi a căzut de pe un zid de sprijin pentru a se prăbuși pe o plajă.

Desigur, vehiculul și-a încheiat cursa cu partea din față înfiptă în pământ, pe jumătate agățat de un perete înalt de un metru și jumătate. Din fericire, nicio altă persoană nu a fost implicată în incident, iar șoferița și-a revenit la timp pentru a putea vorbi cu anchetatorii, când aceștia au ajuns la fața locului. În mod surprinzător, ea a declarat că nu își amintește orele care au precedat accidentul.

Poliția a precizat că persoana în cauză nu era în stare de ebrietate. Cu toate acestea, a fost transportată la un spital din apropiere. Deși starea mașinii nu a fost descrisă de poliție, reiese clar din imagini că partea din față a fost distrusă. Bara de protecție și grila, precum și partea din spate a vehiculului au fost grav avariate.

Rolls-Royce nu este singurul articol de lux care a avut de suferit de pe urma acestui accident. Potrivit proprietarilor terenului, o statuie a fost, de asemenea, distrusă. Se pare că automobilul s-a izbit de opera de artă cu suficientă forță pentru a o răsturna. Proprietarii susțin că sculptura ar valora peste trei milioane de euro, însă momentan nu au nicio dovadă în acest sens.

Cât despre superbul Rolls-Royce Dawn, acesta a avut parte de un final foarte trist, de-a dreptul nemeritat. Reamintim, acest model este propulsat de un motor V12 de 6,6 litri care poate dezvolta până la 593 CP. Vândută ultima dată în Statele Unite, în 2021, luxoasa decapotabilă fusese evaluată la un preț de pornire de peste 330.000 de euro.

Distribuie acest articol!