Skoda: șase noutăți electrice, în următorii trei ani. Dar înainte de toate, noile generații Superb și Kodiaq
27.04.2023
        
Distribuie acest articol!   

Skoda și-a prezentat oficial, zilele acestea, planul de electrificare. Cu această ocazie a dezvăluit câteva mulaje din rășină, realizate la scara 1:1, care sugerează o ofensivă consistentă, programată pentru următorii trei ani.

În paralel cu noutățile electrice, Skoda a publicat și primele imagini teaser cu noile generații Superb și Kodiaq. Cele două modele își vor păstra motoarele cu ardere internă, vor avea versiuni mild hibrid și plug-in hibrid și vor corespunde noilor standarde Euro7, începând din 2025.

A cincea generație Superb și a doua generație Kodiaq vor fi dezvăluite oficial înainte de sfârșitul anului acesta. Sedanul de clasă medie va fi construit în Slovacia, la Bratislava, alături de Passat, care va mai fi disponibil doar break, în timp ce Kodiaq va fi asamblat în Cehia, la Kvasiny.

Electrificarea va viza în prima fază înlocuirea actualului SUV Karoq, care va abandona complet motoarele termice. Înlocuitorul se va numi Elroq și va fi un SUV compact cu forme clasice.

Skoda Elroq se va baza pe binecunoscuta platformă MEB a Grupului Volkswagen. Puterea motoarelor va fi cuprinsă între 150 și 340 CP, iar capacitatea acumulatorilor, de 45 la 82 kWh.

Al doilea nou model electric este denumit generic Space. Va fi un SUV de dimensiuni mari, cu șapte locuri și 4,90 metri lungime (cu 20 cm mai lung decât Enyaq). Anticipat de conceptul Vision 7S, va fi cel mai mare și mai scump dintre modelele Skoda cu 7 locuri.

Skoda va utiliza platforma MEB Entry la un model care va fi echivalentul viitorului Volkswagen ID.2, cel cu prețul de plecare de 25.000 de euro. Va fi lansat în 2026 și deocamdată are numele de cod Small. Va măsura 4,10 metri lungime și va avea alura unui mic SUV, a cărui formă a fost vag dezvăluită prin intermediul unei machete din rășină.

Se vorbește și despre un combi electric, așteptat tot prin 2026, dar despre care deocamdată nu se cunosc detalii. Iar dacă mai luăm în calcul și versiunile facelift de la cele două modele electrice existente deja, Enyaq și Enyaq Coupé, ajungem la cifra anunțată, de șase noutăți electrice lansate în următorii trei ani.

Distribuie acest articol!