Mercedes Clasa A, un model pe cale de dispariție?
20.05.2023
        
Distribuie acest articol!   

Potrivit jurnaliștilor de la Autocar, Clasa A va dispărea în curând din oferta Mercedes. Aceeași soartă o va avea și celălalt model compact din gama constructorului german, MPV-ul Clasa B.

Oferta Mercedes în segmentul modelelor compacte va fi reprezentată pe viitor de CLA, care va avea și o versiune 100% electrică.

Mercedes-Benz și-a anunțat recent intenția de a simplifica gama, în special prin reducerea numărului de modele. Monovolumul  Clasa B  va dispărea după încheierea duratei de viață a actualei generații. În mod surprinzător, următoarea dispariție va fi a Clasei A, cu toate că aceasta are volume mai mari de vânzări.

Potrivit celor de la Autocar, Mercedes Clasa A Class va fi retras din ofertă, însă deocamdată nu este clar dacă decizia va viza ambele versiuni. Reamintim, Clasa A este disponibilă atât în versiune hatchback (cu cinci uși), cât și în versiune sedan (cu patru uși).

Se pare că, pe viitor, CLA este modelul care va continua să reprezinte renumitul brand german pe segmentul mașinilor compacte. A treia generație se va baza pe noua platformă MMA (Mercedes Modular Architecture), concepută să permită atât utilizarea motoarelor electrice, cât și a celor termice.

Tot conform jurnaliștilor de la Autocar, viitorul CLA va oferi motoare mild hybrid de 48 de volți și plug-in hybrid. În ceea ce privește versiunea 100% electrică, aceasta ar putea beneficia de motoare mai eficiente, în spiritul conceptului Vision EQXX.

Se vorbește despre o baterie cu capacitate de până la 100 kWh, cu o autonomie maximă de peste 800 de kilometri! Un detaliu ce pare neobișnuit pentru un model compact, deoarece instalarea unei baterii atât de mari ar implica un preț de vânzare ridicat. Cel târziu în 2025 vom ști dacă jurnaliștii englezi au avut sau nu dreptate.


CITEȘTE ȘI:
Mercedes a mizat pe marje. Un pariu câștigător
Mercedes Clasa E (2023), generația a șasea

Distribuie acest articol!