Premieră istorică: un model 100% electric devine cea mai bine vândută mașină din lume!
31.05.2023
        
Distribuie acest articol!   

Electrificare face pași importanți și rapizi. Mai rapizi decât credeau mulți! Pentru prima dată în istoria industriei auto, un model pur electric devine cel mai vândut automobil din lume.

Anul trecut, Elon Musk paria că Tesla Model Y va deveni cea mai bine vândută mașină din lume în anul 2023. Afirmația sa a făcut multă vâlvă și unii au catalogat-o drept o nouă ”cascadorie” de PR a miliardarului american.

Realitatea de pe piață este fără putință de tăgadă: Elon Musk câștigă pariul!

SUV-ul electric a încheiat anul 2022 printre cele mai vândute automobile din lume. Apoi, conform cifrelor furnizate de Jato Dynamics jurnaliştilor americani de la Motor1, vânzările acestui model au continuat să crească până când a devenit cel mai bine vândut automobil din lume, în primul trimestru al anului 2023.

Potrivit Jato Dynamics, nu mai puțin de 267.200 de unități Tesla Model Y au fost vândute în primul trimestru al anului 2023, la nivel mondial.

Această performanță plasează modelul Tesla în fața celor mai vândute modele ale liderului mondial, Toyota. Adică peste modele binecunoscute, precum Corolla (256.400 de exemplare vândute), Hilux (214.700 de unități), RAV4 (211.000) sau Camry (166.200).

Așadar, este prima dată când un model electric este pe cale de a deveni cea mai vândută mașină din lume. Predicțiile lui Elon Musk par să fie corecte, cu condiția ca vânzările să păstreze această tendință pe tot parcursul anului 2023. Având în vedere creșterea cadenței de producție pentru Model Y, șansele sunt cât se poate de reale!


CITEȘTE ȘI:
Tesla Model Y este deja un mare succes în Europa!
Cine a vândut cele mai multe automobile în 2022?

Distribuie acest articol!