Președintele Ford crede că designul modelelor Tesla riscă să devină plictisitor
19.05.2023
        
Distribuie acest articol!   

Un succes incontestabil pe plan global, Tesla este, în același timp, un motiv de interminabile controverse, pe subiecte diferite. Cu toate că este foarte apreciat de numeorși clienți, designul acestor automobile nu a scăpat nici el de critici!

Cele mai recente comentarii pe această temă vin dintr-o direcție surprinzătoare: Jim Farley, cel care se află la conducerea executivă a producătorului american Ford. El consideră că politica Tesla în ceea ce privește designul modelelor riscă să aducă prejudicii, în lipsa unei reînnoiri suficiente.

Ce-i drept, Tesla Model 3 seamănă foarte mult cu Model Y și chiar cu Model S. Farley crede că un astfel de design exterior prea „fix” poate plictisi clienții.

În schimb Tesla Cybertruck este poate unul dintre cele mai îndrăznețe vehicule de design din istoria automobilelor. Acesta contrastează foarte mult cu restul gamei, al cărei stil exterior este discret și cu modelele foarte asemănătoare.

Începând cu Model S din 2012, toate modelele Tesla tind să semene între ele. Marele SUV Model X este doar o versiune înălțată a lui Model S, Model 3 lansat în 2018 poate fi confundat ușor cu fratele sa mai  mare, iar Model Y are, de asemenea, linii exterioare foarte asemănătoare.

Jim Farley, intervievat de jurnaliștii de la Business Insider, declară că această abordare timidă a designului exterior și absența unor inovații estetice majore de-a lungul timpului vor fi în detrimentul Tesla.

Cu toate acestea, Tesla are puține lecții de învățat de la alte mărci, având în vedere succesul modelelor sale electrice. În același timp, Ford se confruntă cu dificultăți financiare, este pe punctul de a reduce 4.000 de locuri de muncă în Europa și nu face încă profit cu vehiculele sale electrice.

Jim Farley

„Cred că Elon Musk va învăța că prospețimea produsului este importantă. Când produsul începe să devină prea comun, nu îl mai poți vinde atât de mult. Este un lucru foarte periculos”.

Jim Farley, președinte și CO Ford Motor Company

Distribuie acest articol!