Tesla înregistrează marje record, în comparație cu rivalii săi
14.05.2023
        
Distribuie acest articol!   

Toate privirile sunt îndreptate de la o vreme către Tesla, care vinde din ce în ce mai multe automobile în întreaga lume și obține importante marje de profit. Performanțele atinse acum sunt cu atât mai spectaculoase cu cât, în urmă cu doar câțiva ani, lucrurile nu mergeau prea bine pentru acest constructor.

Nu cum mult timp în urmă, brandul american specializat în automobile electrice nu era deloc profitabil și pierdea mulți bani. Ajunsese în pragul falimentului și se străduia din răsputeri să găsească clienți pentru mașinile sale.

Lucrurile s-au schimbat radical în momentul intrării pe piață a noului Model 3. Firma lui Elon Musk a reușit să inverseze rapid tendința, datorită succesului înregistrat cu acest sedan electric mai accesibil.

Apoi a apărut Model Y, cu un impuls puternic vânzărilor. Tesla mai că a uitat acea perioadă foarte grea, iar în acest moment totul pare sa meargă foarte bine.

Cu peste un milion de mașini livrate în întreaga lume, Tesla și-a doborât recordul de vânzări în 2022. Mai mult, a început anul 2023 în forță, cu înmatriculări în creștere față de anul trecut.

Startul foarte bun de anul acesta a fost pus pe seama incredibilei scăderi a prețurilor, intervenită în ianuarie. În detrimentul finanțelor și al profitabilității sale? Nu tocmai!

Oricum, totul pare să meargă excelent pentru Tesla, care afișează marje foarte mari și își depășește rivalii la acest capitol. Astfel, Tesla a avut o marjă de 16,8% în 2022, o cifră semnificativ mai mare decât cele ale concurenței. Mercedes afișează 13,6%, iar Stellantis este la 11,7%.

În fine, Toyota a rămas lider la volumele de vânzări, cu 10,5 milioane de unități vândute, în timp ce Volkswagen domină din punct de vedere al profiturilor, cu 22,12 miliarde de euro câștigați în ultimul an, fiind urmat de Stellantis și de Mercedes.

Distribuie acest articol!