Un nou brand, în cadrul Grupului Volkswagen
10.05.2023
        
Distribuie acest articol!   

Pentru Volkswagen, ca de altfel pentru oricare mare producător auto, China este o piață esențială. În încercarea de a-și consolida prezența aici, Volkswagen are în plan lansarea unui nou nou sub-brand, dedicat exclusiv acestei piețe.

Grupul Volkswagen intenționează să comercializeze viitorul model Cupra Tavascan în China. De altfel, noul SUV electric va fi produs în această țară.

Contrar așteptărilor, concernul german nu îl va comercializa în China sub marca Cupra, ci cu un nou logo.

Planurile sunt de a crea o nouă marcă, destinată doar pieței chineze și care va fi aplicată doar modelelor electrice. În mod firesc, se pune întrebarea de ce dorește producătorul german să aibă un nou brand, special pentru China?

Prima parte a răspunsului este dată de cota de piață pe care Volkswagen o are în China și care este în scădere. Implementarea noii strategii încearcă să inverseze această tendință. Noul sub-brand este inaugurat de un model similar din punct de vedere tehnic cu Volkswagen ID.5, Skoda Enyaq Coupe și Audi Q4 e-tron Sportback, toate bazate pe platforma MEB a grupului.

Potrivit informațiilor inițiale, noul sub-brand „va respecta aceleași valori ca și Cupra”, adică va avea o puternică conotație de lifestyle și va viza în principal publicul tânăr. Grupul german crede că prin intermediul unui brand dedicat ar putea concura mai bine cu mărci precum BYD sau Nio.

Nu este pentru prima dată când Volkswagen lansează o astfel de operațiune. Tot în China, dar în 2019, lansa un alt sub-brand, numit Jetta, nume împrumutat de la sedanul vândut cu mare succes în Europa. A fost o marcă dedicată exclusiv modelelor Volkswagen entry-level vândute în China.

Aderența acelui sub-brand la piața din China a fost destul de modestă, la fel ca în cazul Skoda, niciunul dintre cele două mărci nereușind să depășească o cotă de piață de 1%.

Va avea oare mai mult succes acest nou brand, al cărui nume încă nu îl cunoaștem? Producția lui Tavascan va începe în decembrie, într-o nouă fabrică, situată în provincia Anhui. Până atunci vom afla dacă într-adevăr noul model se va comercializa sub un alt brand în China și care este numele acestuia.


CITEȘTE ȘI:
Gata de start: Tavascan, primul SUV electric Cupra
Volkswagen se pregătește să renunțe la motoarele termice

Distribuie acest articol!