Motorul termic nu și-a spus încă ultimul cuvânt
10.06.2023
        
Distribuie acest articol!   

În ciuda ofensivei în forță a electromobilității, motorul termic nu va dispărea din peisajul industriei auto, în viitorul pe termen scurt și mediu. Aceasta este predicția pe care o fac unii analiști din domeniul auto, dar este și dorința celor din vârful celui mai mare producător de automobile din lume, Toyota.

În mare parte din piața auto globală, treptat, automobilul electric va deveni obligatoriu, din cauza restricțiilor impuse propulsiei termice. Cu toate acestea, unii specialiști, printre care se numără și diriguitori de la Toyota, susțin că este încă prea devreme pentru a abandona definitiv motoarele termice.

Reamintim, Europa va interzice vânzarea de automobile termice începând din 2035 și va fi urmată de China. Unii constructori fac încă presiuni pentru schimbarea aceste decizii legislative.

Toyota a adus în discuție riscurile pe care le aduce interdicția totală a vânzării de automobile dotate cu motoarelor cu ardere internă.

Într-adevăr, producția de automobile electrice are nevoie de foarte mult litiu, ceea ce le afectează amprenta de carbon și revigorează dezbaterea asupra neutralității climatice. Confruntați cu această dilemă, constructorii sunt înclinați să susțină în continuare supraviețuirea vehiculelor termice.

Toyota susține că mașina electrică nu este, deocamdată, accesibilă pentru toată lumea, ci doar pentru cei cu o situație materială mai bună. Acesta este motivul pentru care producătorul japonez consideră că trecerea la un parc de mașini electrice va dura mai mult timp decât s-a anunțat.

Acest timp suplimentar ar trebui să fie benefic pentru mașinile cu combustie internă și hibride. Rămâne de văzut dacă va exista o strategie clară și coerentă în acest sens.

Distribuie acest articol!