Opel va prezenta noua Astra electrică în toamnă, la Salonul de la München
05.06.2023
        
Distribuie acest articol!   

Noul model 100% electric Peugeot e-308 va avea în curând un „văr german”. În pregătirea lansării oficiale, Opel a dezvăluit zilele trecute primele detalii referitoare la noua sa compactă cu emisii zero.

Astra Sports Tourer Electric folosește aceeași platformă tehnică ca și modelul francez, însă se pare că modelul german va avea doar versiune break, nu și hatchback (cu cinci uși).

În orice caz, prima prezentare publică a noii compacte electrice este prevăzută pentru la toamnă, în cadrul Salonul Auto de la München.

Detaliile tehnice ale modelului Astra Sports Tourer Electric nu sunt încă cunoscute, dar cel mai probabil va avea un motor de 156 CP, cu acumulator de 54 kWh, care echipează deja Peugeot E-308. Este de așteptat un preț mai mic decât al lui e-308, care se apropie de 50.000 de euro.

Noua Astra electrică nu va fi singura noutate expusă de Opel la IAA 2023. Este anunțată și și Corsa facelift, care are acum un motor de 156 CP și baterii ceva mai mari, în versiunea sa electrică avansată. De asemenea, este așteptată și o premieră mondială, o „surpriză” despre care Opel vorbește în comunicatul de presă.

Așadar, Opel Astra Sports Tourer Electric își va face debutul public și va inaugura un nou capitol în istoria povestea de succes a acestui bestseller din clasa compactă. De asemenea, cea mai populară mașină de clasă mică din Germania, din ultimii doi ani, este la un nou început: Opel Corsa Electric este mai eficient, cu mai multă putere și mai multă autonomie.

„Majoritatea modelelor noastre sunt deja electrificate astăzi. În același timp, cu modelele noastre hibride plug-in de la noul sub-brand GSe, demonstrăm că distracția condusului poate fi combinată cu responsabilitatea. Toate acestea sunt doar începutul drumului nostru spre a deveni un brand complet electric în Europa, din 2028. La IAA Mobility München, Opel își va prezenta viitorul și cum va face electromobilitatea accesibilă pentru toată lumea și cea mai potrivită soluție pentru utilizarea de zi cu zi.”

Florian Huettl, CEO Opel

IAA Mobility este unul dintre cele mai mari saloane auto din lume și va avea loc în perioada 5-10 septembrie 2023, la München. Opel și-a propus să prezinte la acest eveniment o perspectivă asupra viitorului său și asupra următoarei generații de modele.

Distribuie acest articol!