Honda e. Eșecul unei citadine electrice cu design (prea) îndrăzneț
19.08.2023
        
Distribuie acest articol!   

În mod curios, unele modele electrice au probleme de look, în ciuda faptului că arborează un design modern și nonconformist. Nu reușesc să convingă poate tocmai din cauza aspectului, care uneori este prea îndrăzneț!

Un exemplu foarte potrivit în acest sens este citadina Honda e.

Aflat la final de carieră, acest model 100% eletric nu va fi înlocuit. În ciuda unui design foarte interesant, se pare că nu a prins, ceea ce i-a afectat iremediabil viitorul, mai ales că este un model destul de costisitor în producție.

Honda comercializează acest model de oraș din 2019. Lăudat pentru stilul său îndrăzneț și rafinat, fascinantul mini full electric nu a reușit niciodată să convingă cu adevărat nici la el acasă și nici pe piețele majore din lumea largă.

Prețul acestui model, în versiunea cu acumulator ”mic”, de 35,5 kWh, pleacă în Europa de la peste 40.000 de euro. Cu mult peste concurentele directe, gen Renault Zoe sau Opel Corsa electric, dar echipate chiar cu baterii mai mari!

Este evident de ce Honda nu pregătește niciun înlocuitor pentru acest model cu vânzări dezamăgitoare. Paradoxal, decizia a fost luat în timp ce concurența pregătește un nou asalt al modelelor electrice de oraș (Renault 5, Volkswagen iD.2 etc). Prin urmare, în cel mai bun caz Honda e ar trebui să rămână pe piață cel puțin până în 2025, înainte de retragerea definitivă.

Asta nu înseamnă că Honda nu pregătește alte modele electrice! Doar că acestea vor avea poziționări diferite și vor fi cu arhitectură de SUV și crossover.

Așadar, pentru moment producătorul japonez nu are în plan niciun model electric în segmentul acoperit în prezent de e. Și poate că, totuși, unele din elementele sale stilistice se vor regăsi la viitoarele modele electrice de la Honda…

Distribuie acest articol!