IAA 2023. Stilul viitoarelor modele entry de la Mercedes, dezvăluit de un concept
06.08.2023
        
Distribuie acest articol!   

Salonul de la München, celebrul IAA, este unul din locurile preferate ale constructorilor germani, în privința lansării de noutăți. Ediția din acest an, programată la început de septembrie, nu va face excepție.

Mercedes-Benz va profita de IAA 2023, pentru a dezvălui designul viitoarelor sale modele entry-level. Este vorba de noua generație a modelelor din Clasa A, Clasa B și CLA.

Începând din 1997, Clasa A a reprezentat segmentul entry-level de la Mercedes-Benz. A evoluat profund în 2012, trecând de la forma unui mic monovolum urban la cea a unei compacte, pentru a concura ”cu arme egale” cu rivalele Audi A3 și BMW Seria 1.

Este interesant de văzut acum ce intenționează să facă Mercedes în acest segment, în viitorul apropriat. Unele zvonuri susțineau că ar putea chiar renunța în viitorul apropiat la Clasa A și Clasa B!

Conceptul pe care Mercedes îl va dezvălui la München, anunțat de imaginea teaser de aici, ar trebui să aducă primele lămuriri în această privință.

Deși camuflat de tonurile închise, profilul pare să fie al unui sedan compact. Ceea ce ar fi destul de logic, din moment ce viitorul model de producție, derivat din acest concept car, ar trebui să înlocuiască CLA, inclusiv cu versiunea electrică.

Însă dacă Mercedes decide să renunțe la Clasa A și Clasa B, foarte probabil ca viitoarele sale modele de intrare în gamă să fie, inevitabil, mai scumpe decât actuala generație. Este suficient să ne uităm peste actualele prețuri, CLE având o poziționare peste Clasa A, din acest punct de vedere.

În fine, având în vedere că toate modelele din această categorie au trecut recent prin operațiunea obișnuită de facelift de la mijlocul duratei de viață, noua generație nu va fi disponibilă mai devreme de cel puțin doi ani.

Distribuie acest articol!