IAA Mobility 2023. BMW va prezenta la München noua viziune în privința mașinii electrice a viitorului
03.09.2023
        
Distribuie acest articol!   

La fel ca pentru toți producătorii germani de automobile, apropiatul salon auto de la München este foarte important și pentru BMW, care va dezvălui cu această ocazie câteva noutăți din gamă. Alături de acestea va fi și un concept, prin intermediul căruia constructorul bavarez va furniza primele indicii referitoare la noua familie de automobile electrice pe care o va dezvolta în următorii ani.

La München, BMW va prezenta mult așteptatul concept BMW Vision Neue Klasse. Fără îndoială, acesta va fi inspirat de i Vision Dee, dezvăluit în ianuarie anul acesta, la Las Vegas.

De asemenea, producătorul german va veni la principalul autoshow național cu un program amplu, care va include noile generații Seria 5 și i5, o serie de SUV-uri și versiunea blindată a vârfului de gamă, Seria 7. Tot la IAA 2023 va fi dezvăluit și noul Mini, ajuns la generația a cincea.

Însă principala atracție de la standul Grupului BMW va fi, fără îndoială, conceptul Vision Neue Klasse. Este un prototip care anunță un viitor model de producție, primul dintr-o nouă generație de modele electrice ale căror performanțe vor fi superioare actualelor vehicule cu emisii zero de la BMW.

În principal, vor avea baterii mai ușoare și cu o autonomie îmbunătățită comparativ cu acumulatorii actuali. Mai mult, vor beneficia de o arhitectură tehnică nouă, complet reproiectată.

Conceptul BMW i Vision Dee

Vision Neue Klasse ar trebui să ia forma unui sedan compact de familie, într-un format apropiat de Tesla Model 3.

Modelul de producție anticipat de acest concept va fi lansat abia în 2025. Va fi urmat de alte cinci modele bazate pe aceeași platformă, toate lansate înainte de sfârșitul anului 2027.


CITEȘTE ȘI:
BMW pregătește o mică revoluție
Noul BMW Seria 5 / i5. Complet reînnoit!

Distribuie acest articol!