Mercedes-Benz Concept CLA Class. Despre următoarea generație de modele entry-level
14.09.2023
        
Distribuie acest articol!   

Prezentat oficial la începutul acestei luni, în cadrul Salonului Auto de la München (IAA Mobility 2023), conceptul Mercedes-Benz Concept CLA Class oferă o perspectivă asupra viitoare generații a familiei de modele care constituie intrarea în gamă.

Este o versiune foarte apropiată de cea finală, de producție. În același timp, dă de înțeles că Mercedes se află în pragul unei noi ere electrice și digitale. Conceptul ilustrează viziunea companiei în privința acestei clase, care este una extrem de importantă în strategia pe termen lung.

Mercedes și-a dezvăluit astfel viziunea în ceea ce privește electrificarea, designul și experiența digitală. Se anunță o nouă eră pentru brand, una electrică și digitală.

Fără îndoială, este echivalentul de la Mercedes al conceptului Vision Neue Klasse, prezentat și el la München, de către rivalii de la BMW.

Mercedes-Benz are ambiții mari cu acest concept, care se bazează pe noua platformă a mărcii, MMA (Mercedes-Benz Modular Architecture). Aceasta va găzdui o nouă familie formată din patru modele și ar trebui să joace un rol major în accelerarea viitoarei game de modele electrice Mercedes, precum și în strategia de electrificare pe scară largă.

Noua platformă vine cu o nouă generație de motoare. Tehnologia ultra-eficientă a fost prezentată inițial pe conceptul Vision EQXX, care a reușit să parcurgă 1.200 de kilometri cu o singura încărcare, cu un consum mediu de doar 8,3 kWh/100 km.

În ceea ce privește încărcarea, Concept CLA este în configurația de 800 V ceea ce îi oferă încărcare ultra-rapidă, cu până la 400 km autonomie în doar 15 minute. Apropo de autonomie, pentru acest nou concept CLA Mercedes anunță peste 750 km în ciclul WLTP și un consum de energie electrică de aproximativ 12 kWh/100 km.

Pe lângă un grup motopropulsor de nouă generație, Vision EQXX a afișat o autonomie excepțională datorită aerodinamicii avansate. Același lucru este valabil și pentru Mercedes Concept CLA, care adoptă linii fluide și rafinate pentru o aerodinamică mai bună și, prin urmare, pentru o autonomie mai mare. Mercedes se mândrește cu utilizarea materialelor durabile în întreaga structură, precum și la interior.

Iluminarea LED este vizibilă pe mare parte a caroseriei. Pe grilă, pe lângă logo-ul mărcii amplasat în poziție centrală, există o multitudine de mici stele iluminate, care formează un frumos efect vizual.

Interiorul se dorește a fi un amestec de lux și tehnologie futuristă. Din nou, găsim câteva elemente ale conceptului EQXX precum tabloul de bord digital care se extinde pe toată lățimea și integrează noul sistem de operare al mărcii, MB.OS.

Noua platformă MMA este prima care funcționează 100% cu MB.OS. Acest sistem de operare folosește inteligența artificială și învățarea automată. Aceasta din urmă oferă conceptului CLA și următoarelor modele ale mărcii bazate pe această platformă, un nivel de personalizare, siguranță, confort, conducere automată și divertisment fără precedent la Mercedes-Benz.

Distribuie acest articol!