Volkswagen Golf 9 va fi 100% electric
29.09.2023
        
Distribuie acest articol!   

Cândva cel mai vândut model Volkswagen, Golf încearcă să se reinventeze, în noul context al electrificării. Viitoarea generație, a 9-a, va fi 100% electrică și va beneficia și de o nouă arhitectură concepută de producătorul german.

A opta generație Golf, lansată în 2019, va primi în curând clasicul facelift de la mijlocul carierei. Va rămâne încâ câțiva ani în oferta Volkswagen, după care totul se va schimba.

A 9-a generație a celei mai cunoscute compacte din Europa va trece la tehnologie 100% electrică. Clienții nu vor mai avea posibilitatea de a opta pentru un motor termic, întrucât viitorul Golf va avea la bază noua platforma SSP.

Reamintim, platforma MEB, utilizată acum de modelele electrice de la Volkswagen, este echivalenta electrică a binecunoscutei MQB. Modelul compact Volkswagen ID.3 este cel care a inaugurat-o, în 2019.

SSP este deja celebra arhitectură menită să înlocuiască actualul MEB. Va echipa aproape toate viitoarele modele electrice ale Grupului Volkswagen.

Va fi o platformă rezervată modelelor cu baterie (BEV). Prin urmare, nu va permite integrarea motoarelor termice, datorită progreselor tehnologice majore pe care le va îngloba.

Volkswagen Golf 9 nu va fi lansat însă înainte de 2028. Ceea ce va obliga Golf 8 facelift să rămână în ofertă cel puțin patru ani, presupunând că va fi lansat anul viitor.


CITEȘTE ȘI:
A treia generație Volkswagen Tiguan pune accentul pe electrificare
ID. GTI Concept. Primul hot hatch Volkswagen electric

Distribuie acest articol!