Cele mai interesante noutăți electrice anunțate pentru 2024
11.10.2023
        
Distribuie acest articol!   

Automobilele electrice sunt tot mai numeroase pe piața europeană și câștigă din ce în ce mai mulți fani. Aproape toți producătorii au în program lansarea de noi modele, în viitorul pe termen scurt și mediu.

Această ofensivă va continua anul viitor cu o serie de noutăți spectaculoase. Iată, foarte pe scurt, câteva dintre cele mai așteptate modele de pe piața electromobilității.

Audi A6 e-tron
Limitată în prezent la crossover-uri și la sportivul e-tron GT, gama electrică de la Audi va fi completată în curând cu o berlină. A6 e-tron, care va fi produs în China, din 2024, va fi, după cum sugerează și numele, un echivalent electric pentru A6.  Modelul ar trebui să afișeze noul cod stilistic al viitoarelor modele electrice Audi.

Citroen Oli
Prezentat la sfârșitul anului 2022 și afișând noul logo și noul limbaj stilistic Citroën, Oli va da naștere, până în 2024, unui crossover urban mic, 100% electric. Obiectiv: maximizarea spațiului interior, micșorându-i cât mai mult posibil dimensiunile, pentru a se adapta la traficul urban.

Hyundai IONIQ 7
După compacta IONIQ 5 și berlina IONIQ 6, gama electrică Hyundai va fi completată cu IONIQ 7. Acest crossover familial de mari dimensiuni, ”văr” cu KIA EV9, prezentat recent, este destinat în principal Statelor Unite, dar va fi disponibil și în Europa.

Jeep Recon
După Avenger, Jeep își va continua ofensiva electrică cu SUV-ul Recon. Poziționat în segmentul superior (C, compact) conceput pentru Europa, nu este un crossover, ci un echivalent electric al lui Wrangler, care ar trebui să ofere aceleași capabilități off-road.

Mini Aceman
Programat până la sfârșitul anului 2024, Mini Aceman va fi un mic crossover urban electric, care va susține viitorul Countryman EV, ce va crește în dimensiuni pentru a concura mai bine cu Smart. Nu este o revoluție din punct de vedere stilistic, dar Mini continuă să valorifice ceea ce îl face să aibă succes.

Peugeot e-408
Fără să aștepte sosirea noii platforme electrice de la Stellantis, Peugeot își electrifică cross-berlina 408, păstrând în același timp actuala EMP2. Va folosi bateria de pe modelul e-308, sperând la o autonomie de până la aproximativ 400 km.

Porsche Macan EV
După marea berlină sport Taycan, al doilea model din ofensiva electrică Porsche va fi versiunea BEV a lui Macan, a cărei sosire este iminentă. Stilul său ar trebui să fie destul de apropiat de cel al omologului termic, majoritatea schimbărilor fiind concentrate în habitaclu.

Renault 5 E-Tech
Va fi echivalentul electric al citadinei Clio,  înlocuind Zoe, care este deja în gama Renault din 2012. Constructorul va miza, la fel ca la R4, pe nostalgie, cu un stil neo-retro inspirat din modelul clasic.

Renault Scénic E-Tech
Complet nou ca stil, marele crossover electric Renault va avea, totuși, un nume familiar: Scenic. Va fi o alternativă la termicul și hibridul Austral.

Skoda Elroq
Lucrurile sunt pe cale să se schimbe și la Skoda, odată cu sosirea crossover-ului Elroq, în 2024. Este un „Karoq electric”, care ar trebui să împartă multe dintre componentele sale cu viitorul Volkswagen ID.Tiguan. Designul, inspirat de conceptul Vision S, va fi inedit.

Distribuie acest articol!