General Motors, obligat să își reducă flota de taxiuri autonome
02.10.2023
        
Distribuie acest articol!   

După ce a devenit capitala mondială a mașinilor fără șofer, San Francisco se confruntă de la o vreme și cu o serie de incidente provocate de acestea. Nu au fost accidente grave, însă după ultima ispravă a unui astfel de taxi , autoritățile au decis reducerea numărului de mașini autonome.

Decizia a fost determinată de un accident între un taxi autonom și o mașină de pompieri. Incidentul a provocat un mic haos, timp de câteva ore.

Urmarea a fost că autoritățile au reacționat printr-o decizie care pare să fie o adevărată lovitură pentru General Motors, care este producătorul vehiculului autonom.

Nu a fost singurul astfel de incident provocat la San Francisco de un automobil autonom. Se pare că de data aceasta imaginile s-au dovedit a fi prea șocante pentru autorități.

Prin urmare, General Motors a fost obligat să își reducă imediat flota activă cu 50%, până la finalizarea anchetei demarate pe tema incidentului. Potrivit presei locale, pentru moment vor fi doar 50 de taxiuri autonome ziua și 150 noaptea.

În țările UE, legislația permite libera circulație a vehiculelor cu conducere autonomă de nivel 3. Aceasta impune anumite limitări, precum viteza maximă de 60 km/h, circulația pe un drum cu carosabil separat sau chiar circulația pe un drum fără pistă pentru biciclete, cu o singură bandă de circulație sau fără trecere de pietoni.

În ceea ce privește taxiurile, Europa este încă departe de ceea ce se întâmplă în San Francisco. Iar apropo de tehnologie, în prezent compania Valeo lucrează la un senzor LiDAR foarte performant, care să facă posibilă detectarea obiectelor și obstacolelor precum și estimarea distanței prin laser.

Tehnologia pentru condusul autonom a atras deja numeroase nume mari din industrie. Acumularea experiențelor negative din Statele Unite, va contribui mult la dezvoltarea acesteia, în timp ce autoritățile o vor trata cu mai multă vigilență.

Distribuie acest articol!