Volkswagen va lansa un nou SUV, bazat pe ID.3
05.10.2023
        
Distribuie acest articol!   

Volkswagen are în plan un nou SUV, care va fi fabricat la uzina istorică din Wolfsburg. Din punct de vedere tehnic, se va baza pe aceeași platformă ca și modelul electric ID.3.

Potrivit mai multor informații scurse în presa auto internațională, noul model va fi lansat până cel târziu în 2026. Publicația britanică Autocar susține că dimensiunile și poziționarea acestuia nu vor fi foarte departe de cele ale compactei ID.3.

Informația a fost dezvăluită în cadrul unei reuniuni în cadrul căreia constructorul a prezentat proiectele pentru fabricile sale până în anul 2028.

Obiectivul prioritar este optimizarea eforturilor de producție prin asamblarea în aceeași fabrică a modelelor cu platforme comune. Astfel, acest nou SUV electric, al cărui nume rămâne încă necunoscut, ar trebui să se bazeze pe arhitectura MEB, de la ID.3.

Pe lângă aceste două modele, Volkswagen va continua să producă la Wolfsburg clasicul Golf (care va suferi o revizie majoră în 2024) și noul Tiguan. Tayron, care va înlocui Tiguan Allspace, va fi fabricat și el tot la Wolfsburg, din 2025.

În timpul aceleiași reuniuni, Volkswagen a confirmat că nu va construi o nouă fabrică pentru a-și fabrica mult așteptata navă amiral Trinity. Aceasta ar urma să fie vârful de lance al mărcii în ceea ce privește designul, aerodinamica și, mai ales, conectivitatea la bord.

În schimb, cobstructorul german va produce un nou model electric „foarte automatizat” la Zwickau, unde sunt asamblate ID.3 și ID.5.

În fine, viitorul Volkswagen electric „pentru toți” va fi produs la fabrica de la Martorell, din Spania, alături de „sora” sa Cupra Raval, cu un volum estimat de 100.000 de unități pe an. Mai mult, ID.2 ar urma să fie oferit și într-o versiune crossover, care s-ar putea numit ID.2 X.

Distribuie acest articol!